Afbeelding

Gegroeid Hoornbeeck College wil onderdak in voormalige universiteit

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Enrico Kolk)
KAMPEN ? Het Hoornbeeck College, nu ruim een jaar gevestigd aan de Willem Hendrik Zwartallee, is toe aan een verbouwing. Om die op te kunnen vangen, moet de school tijdelijk extra ruimte hebben. Het oog is daarbij gevallen op het universiteitspand aan de Koornmarkt.

?We zijn druk doende om voor een paar maanden dat pand te huren?, vertelt locatieleider Henk-Jan Bart. ?En ik heb wel de indruk dat dat gaat lukken.? De school heeft in dat geval tot aan de kerstdagen twee locaties. ?Een logistieke uitdaging?, volgens Bart.

?We willen zoveel mogelijk één lesgroep op éen locatie per dag houden. Docenten zullen wat vaker heen en weer moeten bewegen. Sommigen noemen dit ?een beetje pionieren'. Ik vind het een beetje een campingidee geven?, glimlacht hij.

Dat een verbouwing zo snel nodig was, had Bart niet verwacht. ?Maar toen we op het hoogste punt waren bij de bouw van dit gebouw zaten we al over het leerlingenaantal heen wat we ooit verwachtten. Dat was toen 530, terwijl we 500 verwacht hadden.?

Hij ontkent dat er een inschattingsfout gemaakt is. ?Men is vier jaar geleden al begonnen met tekenen. Inmiddels is de arbeidsmarkt voor jongeren moeilijker geworden. Studenten kiezen vaker voor een dubbelkwalificatie of stromen op naar een hoger niveau om hun positie voor de arbeidsmarkt te verbeteren. Ook krijgen wij meer havisten op school door de aangescherpte eisen voor het HBO en de numerus fixus (loting) voor opleidingen voor de zorg?, aldus Bart, die veronderstelt dat ook meespeelt dat het Hoornbeeck als ROC goed staat aangeschreven.

Dit alles zorgde ervoor dat het Hoornbeeck een tekort aan ruimte kreeg in Kampen. Bij de aanstaande verbouwing komen er elf lokalen bij. ?We schatten in dat we nu ruimte over gaan houden. Ik hoop ook niet dat het voorlopig aan de orde is. Nieuwbouwen is leuk, maar je moet het niet te vaak doen in je leven.?