Schrijfcursus resulteert in verhalenbundel

Algemeen

KAMPEN - Kinderboekenschrijfster Iris Boter verzorgde het afgelopen half jaar een schrijfcursus voor Quintus. De verhalen die de cursisten schreven zijn verzameld in de bundel 'kort- en nog korter'.


?Quintus schrijft in de bieb'. Onder die titel startte in september vorig jaar in de bibliotheek van Kampen een zesdelige cursus van Quintus. Dit centrum voor kunsteducatie voor Kampen en wijde omgeving organiseert jaarlijks meer dan honderd cursussen en andere culturele activiteiten. De schrijfcursus was nieuw en ontwikkeld door Iris Boter.

Iris Boter was aangenaam verrast door het hoge niveau en heeft de cursus als zeer leuk ervaren. Na de zomervakantie zitten er enkele nieuwe cursussen in de pen. Een algemene cursus ?Hoe schrijf ik een boek', een inspirerende ?Schrijfspiertraining' en een kort schrijfatelier voor kinderen. Naast de hoge kwaliteit springt ook het zeer verschillende karakter eruit van de verhalen in de bundel. Die lopen uiteen van een (bijna-)romance tot een kinderverhaal en van thriller tot fantasie- of religieus verhaal. Meer informatie over Quintus en Iris Boter is te lezen op hun websites: www.irisboter.nl en www.quintus.nl.


Bron: www.kampenonline.nl.