Afbeelding

Huishoudelijke hulpen klaar voor de strijd

Algemeen

KAMPEN ? Afgaande op de animo gaat het collectief huishoudelijke hulp er komen. In een week tijd groeide het aantal serieuze gegadigden van 8 naar 17. Dat laat initiatiefnemer Sybren Gerlofsma weten.

De voormalige wethouder zorg heeft in een mail aan de huishoudelijke hulpen al laten weten dat ze nog geen afscheid moeten nemen van hun cliënten. Momenteel bieden zij de zogenoemde huishoudelijke hulp 1 (hh1) nog aan namens TSN, maar die organisatie heeft de desbetreffende werknemers thuiszorg ontslag aangezegd per 1 juli.
Het hoofddoel van het collectief is om de werknemers hh1 aan het werk te houden, maar een goede bijkomstigheid is volgens Gerlofsma dat het uurtarief binnen een collectief van zelfstandigen omlaag kan. Met 17 aanmeldingen is aldus de Kampenaar voldaan aan een ondergrens. Of het collectief er gaat komen, hangt nu nog af van of men tot goede afspraken kan komen. Gerlofsma gaat een gesprek plannen, maar kan nog niet zeggen wanneer dat plaatsvindt. Overigens is de groep in potentie nog groter dan 17 zegt Gerlofsma. ?Het collectief is allereerst voor mensen die ontslag aangezegd hebben gekregen, maar er zijn er ook geïnteresseerden die nog een dienstverband hebben. Misschien dat enkelen van deze groep op een later tijdstip instromen, maar dat is nu nog niet aan de orde.? Aanmelden kan nog tot 10 juni door een mail te sturen naar syger.div@gmail.com.