'Gemeente betaalt geen zwijggeld'

Algemeen

KAMPEN - In een reactie op een artikel uit de Stentor laat de gemeente Kampen weten dat zij in geen enkel geval zwijggeld betaalt aan voormalige werknemers. In het artikel suggereerde André Horstink dat hij een bedrag geboden had gekregen om niet langer in de media te praatten over zijn ervaringen binnen de gemeente.

Horstink beweert tijdens zijn werk bij de gemeente stelselmatig gepest te zijn en zoekt hierover al jaren veelvuldig de media. Onlangs meldde hij de Stentor dat hem zwijggeld geboden was. Volgens het college klopt dit niet. Wel zegt het college er alles aan te doen om tot een oplossing te komen, maar zonder succes.

"Tegen het besluit om hem geen vaste aanstelling aan te bieden heeft de heer Horstink bezwaar ingediend, dat op basis van het advies van de onafhankelijke bezwaarschriftencommissie ongegrond is verklaard. Daarop is door betrokkene beroep ingesteld bij de rechtbank. Regelmatig is op verschillende manieren getracht om met de heer Horstink in gesprek te komen. Steeds opnieuw strandden deze pogingen op basis van het eisenpakket dat door de heer Horstink vooraf werd ingebracht dan wel als gevolg van andere ons niet bekende omstandigheden. Het ingezette mediationtraject is uiteindelijk door hem afgebroken en om die reden door de mediator beëindigd."