CDA: Behoud keuzevrijheid bij peuteropvang

Partnerbijdrages

KAMPEN ? Het CDA Kampen vindt dat ouders niet mogen worden gedwongen om hun kinderen minimaal twee dagdelen naar de peuterspeelzaal te sturen in plaats van één. Kinderopvang Samenspel (Prokino), de enige aanbieder in Kampen als het gaat om peuteropvang, heeft dat voornemen wel.


Ouders hebben een brief gekregen waarin dit wordt aangekondigd per augustus. Fractievoorzitter Hilde Palland ? Mulder van het CDA vindt dat de cliënten keuzevrijheid moeten blijven houden. Daarnaast is zij benieuwd wat het de gemeente als subsidieverstrekker kost als ouders die voorheen één dagdeel afnamen straks een tweede afnemen. Donderdag tijdens een raadsvergadering kaartte ze het onderwerp aan en verzocht zij het college van b en w om met Kinderopvang Samenspel in gesprek te gaan.


Wethouder Eibert Spaan (SGP) zei dat er een gesprek gaat komen. Volgens hem is het niet zo dat het budget straks wordt overschreden. In de begroting is er al met twee keer rekening gehouden. Wel is het nu nog zo dat de gemeente geld terugkrijgt in die gevallen waarin ouders het bij één keer houden. Financiële consequenties heeft het dus wel.