Afbeelding

Glossy en gedicht voor Kamperlijntje

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN ? De festiviteiten rondom het 150-jarig bestaan van het Kamperlijntje afgelopen zaterdag waren divers en kenden ook nog een noviteit. Kasper Haar stelde namelijk een glossy samen over dit kortste spoortraject van Nederland.

Niet eerder verscheen er een magazine over een spoorlijn. Ook de glossy zelf kent enkele ?primeurs' met onder andere niet eerder gepubliceerde foto's. De voormalige haltes Mastenbroek en Veerallee komen eveneens aan bod.

Deels voerend door Mastenbroek was de spoorlijn makkelijk te linken aan de zaterdag gehouden IJsseldeltadag in dit gebied. Daar openden meerdere boerderijen de deuren voor het publiek. Vanaf het station naar het IJsseldeltagebied reden tussen 10.00 en 15.00 uur pendelbussen.  Liefhebbers van modelspoortreinen konden terecht in het NS-stationsgebouw zelf. Om de sfeer er verder goed in te houden speelde Het Stedelijk Orkest buiten het nummer Spoorgalop. Binnen was er fotomateriaal te zien van vroeger, evenals informatie over de toekomst van het Kamperlijntje. Een ander hoogtepunt was de onthulling van het gedicht ?Perron Twee'.

Om het voor kinderen eveneens leuk te houden, waren er voor hen speciale festiviteiten zoals het ?springen op het ?Thomas de Trein springkussen' en kleuren.

De activiteiten in polder Mastenbroek waren al even talrijk. De liefhebber kon trekschuit- en kanovaren, handboog- en blaaspijpschieten en zijn of haar kunsten vertonen op een skelterbaan. Drone-vliegen en schapen drijven behoorden ook tot de mogelijkheden. En dan was er nog stoomgemaal Mastenbroek dat weer kon rekenen op de nodige publieke belangstelling.

De glossy Kamperlijntje 150 jaar is nu te koop voor vijf euro. Er eentje bemachtigen kan via de website www.hetkamperlijntje.nl,  bij Bos The Readshop en het Stadsarchief Kampen.