Afbeelding

Woningeigenaren in de spotlights

Partnerbijdrages

KAMPEN ? Makelaar Sinke maakt sinds dinsdag korte filmpjes waarin woningeigenaren hun woning aanprijzen. ?Op deze manier willen we de mensen achter de stenen te laten zien?, aldus Jeroen Hofstede, directeur van Sinke Kampen. De filmpjes worden gebruikt op de Facebooksite en op de Funda-pagina van de woningverkoper.

In het filmpje wordt een beeld van de woningen geschetst en vertellen eigenaren in eigen woorden wat hen zo aanspreekt aan de woning. Welke plek bevalt hen best? Waarom zijn ze er gaan wonen en vooral: waarom willen ze nu weg? Vooral die laatste vraag is er één die potentiële kopers volgens Hofstede vaak bezighoudt. ?Soms heeft iemand een prachtige woning, maar is er toch een hele goede reden waarom zij er binnen een paar jaar weer uit gaan. In de filmpjes krijgen zij nu de kans om dat uit te leggen.?
Hofstede liep al langere tijd met het idee om huizenbezitters op deze wijze in de spotlights te zetten. ?Naar mijn weten gebeurt het nog niet echt veel in het land. Ik vond het wel spannend, omdat je niet weet hoe mensen reageren. De reacties vooralsnog zijn goed. Het eerste filmpje dat online staat wordt veel gedeeld en er is al behoorlijk wat media-aandacht. De komende tijd worden steeds meer filmpjes online gezet.?