Afbeelding
Pixabay

Rozenactie voor stichting ElizaYo

Algemeen

IJSSELMUIDEN - Herman en Henrien Lindhout zijn op 1 oktober 2018 samen met hun kinderen vanuit IJsselmuiden vertrokken naar Kaapstad in Zuid- Afrika. Zij zijn daar het leer-werkproject ElizaYo gestart. Ter ondersteuning daarvan wordt er een rozenactie gehouden.

Stichting ElizaYo deelt de droom van twee plaatselijke kerken, die in de wijk Beverley Hills in Kaapstad de handen in één hebben geslagen. Door gebrek aan scholing, verslaving, armoede en geweld komt 70 procent van de kansarme jongeren in Kaapstad in de prostitutie of criminaliteit terecht. Om de vicieuze cirkel waarin ze leven te doorbreken, is het leer-werkproject ElizaYo (letterlijk: toekomst) opgezet waardoor zij weer toekomstperspectief hebben.

Voor dit project wordt er vanuit Nederland regelmatig een actie gehouden. Deze keer is dat een rozenactie. Een bos van 10 A-kwaliteitsrozen (steellengte 65 cm) is te koop voor 12,95 euro. Bestellen kan tot 31 mei via www.elizayo.nl of bij Helma van den Berg via (06) 311 896 68. Afhalen of bezorgen kan op 4 en 5 juni in IJsselmuiden. Tegen een kleine vergoeding kunnen ze ook in Kampen, IJsselmuiden of Emmeloord bezorgd worden.