Wit-Blauw blijft op kampioenskoers

KAMPEN ? De korfballers van Wit-Blauw blijven overtuigend lijstaanvoerder in de eerste klasse B. Afgelopen zaterdag ging het zeker niet gemakkelijk tegen Rheko. Het spel was niet geweldig, maar de ploeg toonde wel karakter en rust op belangrijke momenten. Tegen de ploeg uit Rheden werd de negende seizoenszege binnengehaald. Wit-Blauw won met 18-16. Het verschil met de nummer twee Dindoa blijft vier punten.

Rheko speelde een goede eerste helft van de veldcompetitie maar kwam daarna in een forse dip terecht. De trainer stapte vorige week op en zodoende was het onzeker met wat voor instelling Rheko zou verschijnen in Kampen.

Wit-Blauw begon goed en nam al snel een 2-0 voorsprong. Daarna begon het aanvallend te haperen bij de thuisploeg. Verdedigend speelde Wit Blauw met veel pressie. Rheko kwam in de eerste 30 minuten heel moeilijk tot aanvallen. Doordat Wit Blauw zelf een laag schotpercentage had, slaagde de ploeg er niet in om weg te lopen. Wit-Blauw ging rusten met een 8-7 voorsprong.

In de beginfase van de tweede helft sloeg Wit-Blauw even een klein gaatje (13-10), maar daarna kwam Rheko sterk terug en boog het de achterstand om in een voorsprong (13-15).

Vervolgens toonde Wit-Blauw rust en karakter. Al snel stond Wit-Blauw op een 16-15 voorsprong. Nadat Rheko weer langszij kwam, zorgde Bastiaannnet met een doorloopbal voor 17-16.
Daarna verspeelde Rheok de bal en zorgde Wladimir Slot met een treffer (18-16) voor opluchting bij Wit-Blauw, dat volgend seizoen onder leiding staat van de nieuwe hoofdtrainers Vincent van der Sloot en Machiel Vellema. De roots van beide trainer liggen bi ASVD. Van der Slot is momenteel actief als districtscoach van Oost onder 19 en aasistent-bondscoach van Duitsland. Vellema is bezig aan zijn tweede seizoen bij het tweede team van Unitas.