Afbeelding

Damclub SSS kampioen van Overijssel

· leestijd 1 minuut Sport

In Heino ontmoette SSS als kampioen van West-Overijssel de kampioen van Oost-Overijssel Nijverdal. Elk jaar weer bleek Nijverdal sterker dan de kamipoen van West, dit jaar liep het anders.
Teamleider Michel Stempher had gekozen voor een tactische opstelling die achteraf een schot in de roos bleek. Hierbij zal ook meespelen dat de spelers van SSS nu al enkele jaren in de landelijke eerste klas ervaring opdeden.
Teun van Gelder opende de score door winst tegen Ype Feenstra via een doorbraakcombinatie waartoe Teun wel veel risico had genomen. Ronnie Koop kon tegen Michel Stempher een ideale hekstelling niet meer vermijden en Michel speelde dit bekwaam naar winst. Het werd zelfs 6-0 toe Antoine Koster eerst alle belangrijke velden onder controle kreeg en daarna via een 2 om 3 won van Harrie Hoonhorst. Wim Dekker zorgde voor de titel door winst op de op papier veel sterkere Marinus Morsink. Beide spelers hadden aan het eind van de partij een kortevleugelopsluiting waarbij onduidelijk was wie aan het langste eind zou trekken. Morsink rekende op een afruil door Wim maar die offerde een schijf extra wat via schijfwinst naar 8-0 leidde. Johan Wezenberg trof in Bill Neven de sterkste speler van Nijverdal maar gaf prima tegenspel. Dit kon niet voorkomen dat Neven toch beter kwam te staan en won. Ook Harm Kist trof een op papier veel sterkere tegenstander maar wist Michel Koop toch op een mooie remise te houden. Tegen de verwachting in een afgetekende 9-3 zege voor SSS!