KHC in wachtkamer in strijd om periode

KAMPEN ? Aan het sprookje KHC is voorlopig even een einde gekomen. De ploeg stond er goed voor in de derde periode, maar kan voorlopig in de wachtkamer plaatsnemen.  Tegen Sparta Enschede verloren de Kampenaren met 2-3. Daardoor gaan de tukkers aan kop in de periodestand en staat KHC op drie punten achterstand.

Na afloop legde sommige KHC-supporters de schuld neer bij de arbiter. Dat was kort door de bocht. Zeker, de scheidsrechter maakte in de tweede helft enkele fouten, maar KHC begon zowel de eerste als de tweede helft veel te slap en liet na rust enkele goede kansen onbenut.

Zoals gezegd begon KHC niet goed aan de wedstrijd. De ploeg oogde niet scherp en kwam in de 9e minuut op achterstand door een uithaal van Erik Wassens. Geleidelijk aan kwam KHC steeds beter in de wedstrijd. In de 24ste minuut legde KHC een fraaie aanval op de kunstgrasmat. Kevin Isidora kopte net naast. Een minuut later was het wel raak. Tom Diender Diender werd diep gestuurd en maakte het goed af.  KHC ging door en was tot de rust de betere ploeg. Zo schoot Burak Alp over en schoot Brenn de Lange te slap in. Vijf minuten voor rust was KHC heel dicht bij de 2-1. Isidora nam de bal goed aan en schoot direct op de doel. Zijn pegel ranselde de lat. Aan de andere kant had KHC weinig te vrezen. De ploeg kwam alleen even in nood toen Karim Gabara zichzelf in de problemen bracht. Zijn corrigerende overtreding was te licht voor een strafschop.

KHC begon weer veel te slap aan de tweede helft en dat bleef niet zonder gevolgen. De thuisploeg had wel pech dat een duidelijke overtreding op Leroy Knol niet werd bestraft. Knol werd onderuit getrokken, maar de arbiter liet doorspelen. In de 68ste minuut kwam Sparta Enschede op voorsprong. Daar ging een verkeerde terugspeelbal aan vooraf. Met de nodige moeite werd de bal tot corner verwerkt. Uit deze hoekschop tikte Tom Cornelisse de 1-2 binnen. Even later viel de 1-3 uit een snelle aanval van Sparta Enschede. Daarna bracht KHC-trainer Herman Oosterhaar Jeffrey de Nooijer voor extra aanvallende impulsen. Dat werkte. Nadat KHC-goalie Dijkstra de 1-4 wist te voorkomen, scoorde de spits in de 80ste minuut de belangrijke 2-3. Daarna was KHC enkele keren dicht bij de verdiende 3-3. Zo vloog een schot van Diender, aangeraakt door een tegenstander, net naast. Even later gebeurde hetzelfde bij een uithaal van Knol. Uit de daaropvolgende corner was de afwerking van Nick Notrot niet goed. Diender had vlak voor tijd pech. Hij draaide zich knap vrij, maar raakte de paal. Zo kwam Sparta Enschede goed weg en leefde bij KHC het besef dat de ploeg het zich niet kan permitteren om slap te beginnen. Ondanks de nederlaag is KHC definitief zeker van klassebehoud.  KHC blijft zesde op de ranglijst. Het verschil met de nummer elf (nacompetitieplaats) FC Horst bedraagt tien punten. Er zijn nog drie wedstrijden te spelen.