Afbeelding
Aangeleverd.

Bescherm je nu tegen de stijgende inflatie

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Valt het jou ook op dat de prijzen snel stijgen, en dat je spaargeld minder waard aan het worden is? Lees dan over beleggen in goud via Doijerkalff.nl, de kans is dan groot dat je geld waarde blijft behouden. Lees in deze tekst hoe het werkt, en dat het nu de tijd is om je spaargeld veilig te stellen, want op die spaarrekening verliest het alleen maar koopkracht.

Waar komt inflatie vandaan

Wereldwijd hebben we ongedekt geld. Als voorbeeld; de Britten hebben de pond, en de pond is niet alleen de naam van valuta maar ook een gewicht. Als je vroeger een pond zilver had kon je dat naar de bank brengen, en kreeg je een biljet mee dat je bij de bank een pond zilver had liggen. Meer ponden in omloop brengen kon alleen als je een zilvermijn zou vinden. Dit systeem had een groot nadeel, niet iedereen had geld, het merendeel ging via ruilhandel. Om te zorgen dat wel iedereen over geld zou beschikken moesten de Britten het zilver als borg voor de pond loslaten. Op die manier is inflatie ontstaan. Vandaag de dag koop je voor één Britse pond geen pond zilver meer, maar iedereen heeft nu wel geld op zak.

Wat is het probleem?

Het zal je niet ontgaan zijn, de overheden wereldwijd maken schulden. In 2020 kregen we het coronavirus, er gingen alleen al miljarden naar de luchtvaart. Het kon niet op, ook in landen om ons heen werden bedrijven gered terwijl er amper inkomsten waren, bijvoorbeeld bij sommige horecazaken was er geen enkele omzet dus ook geen BTW afdracht. De zuid Europese landen zeggen al jaren dat we met de euro moeten devalueren, en in feite zijn we dat nu aan het doen. De ECB brengt steeds meer geld in omloop, er staat immers toch geen borg tegenover. Het gevolg is voelbaar, bouwmaterialen zoals hout maar ook de prijzen in de horeca en de brandstofprijzen lijken te stijgen. Maar andersom, het is nog net zo kostbaar, maar de waarde van de munt valt weg, en dat gaat nu snel.

Met een eigen huis en goud in bezit zit je goed

Zolang het conjunctuur is, is het goed. 10% inflatie per jaar is geen enkel probleem als de lonen ieder jaar met minstens 10% stijgen en als je op je spaarrekening maar 10% rente krijgt. Maar in het laatste zit de crux, op je spaarrekening krijg je amper rente meer terwijl steeds meer producten duurder worden. Steek je het spaargeld in je huis, dan stijgt het ook mee, maar je hebt dat appeltje voor de dorst niet meer. De oplossing is om Doijerkalff.nl te benaderen en te beleggen in goud. Goud is conjunctuur, als je bij het economische nieuws hoort dat de goudprijs stijgt, dan weet je dat het andersom kan zijn. De waarde van goud is nog hetzelfde, maar de waarde van de euro valt weg.