Picasa

Go-Ahead stunt bij DOS '37

VRIEZENVEEN ? Go-Ahead heeft zaterdag voor een enorme verrassing gezorgd door met 0-2 te winnen bij koploper DOS '37. Uiteraard werd er gejubeld over het resultaat, maar het goede spel van Go-Ahead gaf bovendien veel vertrouwen voor de toekomst.

Het eerste gevaar kwam van DOS '37. Na een goede aanval kopte Thuis Houwing in de handen van keeper Tim Noordman. Even later moest de sluitpost aan de andere kant in actie komen bij een inzet van Madih Doufikar. In de 12e minuut was Go-Ahead dicht bij een voorsprong. Een schot van Jurrian Zandbergen raakte de paal. Vervolgens waren er kansen aan beide kanten. Zo kopte de thusploeg over en belandde een inzet in het zijnet. Namens Go-Ahead liet Doufikar een grote kans liggen. Na ene half uur was het raak. Het was een bijzonder moment. Op aangeven van Nick Bakker scoorde Zandbergen. Het was zijn honderdste treffer voor Go-Ahead in competitieverband. Go-Ahead had daarna tot de rust de regie in handen. Doufikar liet een goede kans op 0-2 liggen.

Na rust begon Go-Ahead met een gevaarlijke kopbal van Bakker. Zijn inzet ging net langs de kruising. Go-Ahead kreeg steeds meer zelfvertrouwen, maar verzuimde aanvankelijk om verder weg te lopen. Zo raakte Murat Acikgoz de bal verkeerd in kansrijke positie en schoot Doufikar naast. DOS '37 stelde daar één zeer gevaarlijk moment tegenover. Ronald ter Morsche schoot hard in. Keeper Noordman en de lat stonden een treffer in de weg. Even later wist Noordman andermaal een treffer te voorkomen. In de 82ste minuut viel de belangrijke 0-2. Madih Doufikar stoomde op en bezorgde de bal op maat bij Nick Hendriks, die doeltreffend afrondde.