Kampenaren doen het goed bij verkiezingen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN ? De Kamper kandidaten bij de provinciale verkiezingen hebben het goed gedaan onder de Kamper kiezers. Vooral Bart Zeven van GroenLinks heeft het in verhouding tot de nummer één van zijn partij goed gedaan. Waar nummer één Janet Duursma 439 Kamper stemmen binnenhaalde, haalde Zeven er 776 binnen.

De stemverdeling kende bij alle partijen ongeveer hetzelfde beeld. De nummer één haalde de meeste stemmen. De overige leden hooguit een stem of tien en bij de eerstvolgende Kampenaar was een duidelijke piek te zien. Dat gold in het bijzonder bij Bart Zeven die zelfs meer stemmen haalde dan de nummer één.
Ook de nummer zes van het CDA deed het goed. Hij haalde ruim 1169 stemmen binnen. In dit geval kreeg de nummer één ook een fors aantal stemmen; Eddy van Hijum, ook een man met een Kamper verleden, kreeg er 1885. Bert Boerman (CU) wist ook een groot aantal stemmers te trekken (1186), de nummer één van zijn partij had er 1725. Overige Kampenaren zoals Jan Willem Schutte behaalden er rond de honderd.

Bij de SGP leek de afkomst minder belangrijk. Nummer drie, Dico Bogerd, kreeg 318 stemmen, terwijl de nummer één er ruim 2510 kreeg. Ook bij Lokaal Overijssel kreeg de Kamper vertegenwoordiger op nummer vijf, Albert Holtland, meer stemmen dan de nummer één, Rob de Koe; 104 tegenover 75.

Tot slot deed ook 50Plusser Gerrit Westerhof het goed in zijn partij. Hij behaalde 211 stemmen, waar de nummer één er 238 kreeg.