Afbeelding

Kamper roeiers naar Kampioenschap van de Amstel

· leestijd 1 minuut Sport

Dit weekend presenteert zich weer een ploeg van Kamper roeivereniging De IJssel tijdens de ?Head of the River' in Amsterdam. Het grootste jaarlijkse roei-evenement in Nederland kent ruim 500 deelnemende ploegen in een groot aantal divisies. Zo'n vierduizend deelnemers vertegenwoordigen heel roeiend Nederland.

Miranda van der Weerd is een van de roeisters van de Kamper ploeg. ?Onze laatste deelname is een paar jaar geleden. Het is mooi dat we nu weer met een getrainde damesploeg aan de start verschijnen. Al zal het lastig worden om voor de prijzen te gaan in zo'n sterk deelnemersveld. Ik heb de Head meermaals geroeid, het is een geweldig spektakel op de Amstel, voor roeiers en toeschouwers.?

De wedstrijden worden verroeid in gestuurde achten en vieren. De dames en heren roeien dezelfde afstand van ongeveer 8 kilometer van Amsterdam naar Oudekerk. In de meeste ploegen die de strijd in de hoogste divisies bij de heren en de dames aangaan zijn roeiers uit de nationale selectie te vinden. De Head is een van de eerste keren dat zij hun vorm en niveau voor dit jaar gaan beproeven.

Voorzitter Evert Haverkamp is blij met de deelname van zijn vereniging. ?De vereniging groeit en de animo voor dergelijke wedstrijden neemt toe. Roeien bij ?De IJssel' kan op recreatief, sportief en ambitieus niveau en met name onze ambitieuze roeiers kijken verder dan ons eigen mooie Ganzendiep. Dit weekend vaart een damesploeg mee met de Head, volgende maand roeien we met drie boten de Weerribben-Wieden marathon, een wedstrijd over 53 kilometer.?

(Foto: De dames-vier van De IJssel in actie. Fotografie: Joylab photography)