Afbeelding

Set Up Jongens B vijfde op NOJK.

Sport

Lichtenvoorde 14 maart ? Set Up IJsselmuiden Jongens B zijn 5e geworden op de Nationale Open Jeugd Kampioenschappen. Een knappe prestatie van een talentvol team.

De halve finales waren de jongens goed doorgekomen en nu mocht men strijden met de beste 8 teams van Nederland. Er werd een zware dag verwacht, maar ook één met mogelijkheden.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Taurus. Een sterk en lang team waarbij er met vlagen goed volleybal in laten zien. Met veel enthousiasme en vechtlust kwam taurus geregeld in de problemen. Het niveau van Taurus was uiteindelijk te hoog en de ze trokken terecht aan het langste eind. 2-0.

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen Sliedrecht Sport. Een titelkandidaat. Serverend en passend was dit team zo sterk dat de Set Up jongens ondanks een aantal knap gesprokkelde punten, niet in de wedstrijd kwam. Er werd met 2-0 verloren.

De laatste wedstrijd werd gespeeld tegen VCV Veenendaal. Dit was een wedstrijd met meer mogelijkheden. Set Up wist deze wedstrijd met 2-0 te winnen en behaalde daarmee een 5e plek op het NOJK.

Al met al een zeer knappe prestatie van de jongens uit IJsselmuiden.

Het Nationale Open Jeugd Kampioenschap is het belangrijkste jeugdtoernooi dat de Nevobo organiseert. Deelname staat open voor alle verenigingen.
Clubs nemen deel met gelegenheidsteams die zo sterk mogelijk worden samengesteld. Vaak doen jeugdspelers mee die al uitkomen in seniorencompetities en de landelijke divisies.
Foto Bron: Nevobo