Afbeelding
foto aangeleverd

Vaccinatiebus in IJsselmuiden vanwege lage vaccinatiegraad onder jongeren

Algemeen

IJSSELMUIDEN - Mede op verzoek van wethouder en loco-burgemeester Jan Peter van der Sluis komt de vaccinatiebus binnenkort ook naar gemeente Kampen.


De vaccinatiebus staat op vrijdag 24 september van 13.00 tot 19.30 uur aan Laanzicht 1, op zaterdag 25 september van 09.00 tot 15.30 uur op het Markeresplein. Op beide dagen staat er ook een voorlichtingsstand van 10.00 tot 17.00 uur op het Markeresplein.


“De vaccinatiegraad in IJsselmuiden onder jongeren is veel lager. Daarom wil ik iedere jongere, of ze nu studeren of er gewoon nog niet aan gedacht hebben, de kans geven om bij de vaccinatiebus een prik te halen. Ook bij vragen of twijfels kunnen inwoners zich in de bus goed laten voorlichten”, aldus de wethouder.
Afspraak maken niet nodig


Een afspraak maken voor een prik is niet nodig. In de vaccinatiebus kan iedereen vanaf 12 jaar terecht voor een eerste of tweede prik. Wie voor de tweede prik komt, moet er rekening mee houden dat er tussen de 1e en 2e prik minimaal 3 weken tijd zit. Er kan gekozen worden tussen het mRNA-vaccin en het Janssen-vaccin. Wanneer de 1e prik in de bus gehaald wordt, kan de 2e vaccinatie een volgende keer in de bus, of op één van de vaste locaties van GGD IJsselland, gehaald worden.


Voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar geldt dat er een volwassene bij moet zijn. Jongeren van 16 en 17 jaar mogen alleen komen. Voor het laten vaccineren is een geldig legitimatiebewijs verplicht, Dit geldt ook voor kinderen. Een mondkapje dragen is verplicht.

Afbeelding
Geen Rijkssubsidie voor gebiedsontwikkeling 'Bij de Bovenkerk' Algemeen 7 dec., 11:45
Afbeelding
Plannen voor werkschuur op plek voormalige kerk Jehova's Getuigen in het Groene Hart Algemeen 7 dec., 11:42
Afbeelding
Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in Kampen Algemeen 7 dec., 11:39