Stichting Buurkracht gelooft in de kracht om dingen samen mooier, beter, groener, veiliger, gezelliger of duurzamer te maken in de buurt.
Stichting Buurkracht gelooft in de kracht om dingen samen mooier, beter, groener, veiliger, gezelliger of duurzamer te maken in de buurt. Foto: Buurtkracht.

Buurkracht voor lagere energierekening

· leestijd 1 minuut Algemeen

De gemeente Veldhoven is op zoek naar inwoners die hun huis klaar willen hebben voor de toekomst en een lagere energierekening willen hebben. En die zich daar, samen met een groepje buurtgenoten, voor willen inzetten om dit ook voor elkaar te krijgen. 

VELDHOVEN - Op donderdag 30 september en woensdag 6 oktober vinden er hierover fysieke informatiebijeenkomsten plaats. Daarnaast wordt er ook een online bijeenkomst aangeboden op donderdag 7 oktober. Op deze avonden horen bewoners welke energiebesparende maatregelen voor hun buurt interessant zijn, wat ze opleveren en hoe je samen met buren een collectieve deal regelt. De gemeente organiseert samen met Cordaad en Stichting Buurkracht deze bijeenkomsten. 

Voor jezelf én je buren 

Steeds vaker besluiten mensen zelf de handschoen op te pakken en in actie te komen voor hun buurt. Bijvoorbeeld op het gebied van verduurzamen. Met elkaar aan de slag gaan is niet alleen nuttig en handig, het brengt buurtbewoners ook dichter bij elkaar. De buurtteams die ontstaan uit de informatiebijeenkomsten krijgen ondersteuning vanuit Buurkracht. Denk hierbij aan een eigen buurtbegeleider die helpt met het maken van een buurtplan, het aanvragen van de offertes en de buurkracht-app. Ook ontvangen teams materialen, zoals posters en flyers, om medeburen te enthousiasmeren mee te doen. Met als doel: van idee tot realisatie binnen 10 weken.

Aanmelden 

In verband met de Corona-maatregelen is aanmelden verplicht. Aanmelden kan via onderstaande website

buurkracht.nl/veldhoven

De fysieke bijeenkomsten

- Do. 30 sept. van 19.30 tot 21.30 uur in Wijk d’Ekker, MFA Midden.

- Wo. 6 okt. van 19.30  tot 21.30 uur in Wijk Cobbeek, gemeentehuis Veldhoven.

De online bijeenkomst

- Do.7 okt. aanvang 19.30 tot 21.30 uur.

Cordaad Welzijn

Cordaad Welzijn ondersteunt het initiatief om samen met inwoners de buurt te verduurzamen.

cordaadwelzijn.nl

Stichting Buurkracht 

Stichting Buurkracht gelooft in de kracht om dingen samen mooier, beter, groener, veiliger, gezelliger of duurzamer te maken in de buurt.

www.buurkracht.nl

Van de redactie.