De wedstrijden van de Veldhoven Cup worden vaak op het heetst van de strijd gespeeld en gescoord wordt er relatief weinig.
De wedstrijden van de Veldhoven Cup worden vaak op het heetst van de strijd gespeeld en gescoord wordt er relatief weinig. Foto: PixaBay.

UNA O23 wint lokale Veldhoven Cup

· leestijd 1 minuut Sport

Voetbalminnend Veldhoven is weer toe aan wedstrijden. Afgelopen weekend is dat duidelijk gebleken. Onder grote belangstelling is op het kunstgras van Marvilde door Marvilde, RKVVO, Rood Wit en UNA O23 gestreden om de Veldhoven Cup. 

VELDHOVEN - De wedstrijden van de Veldhoven Cup worden vaak op het heetst van de strijd gespeeld en gescoord wordt er relatief weinig (6 doelpunten in 6 wedstrijden). 

De eerste wedstrijd gaat tussen Marvilde en Rood Wit. Door een curieus en uiterst gelukkig doelpunt is het  Rood Wit die aan de haal gaat met de 0 - 1 overwinning. In de tweede wedstrijd wint een jong en fris UNA met dezelfde cijfers van RKVVO. Hierna moest RKVVO weer aantreden, deze keer tegen Marvilde. Na doelpunten van Mathijs de Bie (assist Sil van Herwijnen) en Sil van Herwijnen wint Marvilde deze wedstrijd met 2 - 0. In de volgende wedstrijd wordt er niet gescoord door UNA en Rood Wit. 

Na deze 4 wedstrijden (nog 2 te gaan) kan de overwinning nog naar 3 clubs gaan, alleen RKVVO is al uitgeschakeld na 2 nederlagen. Eerst is het de beurt aan Marvilde en UNA. Na een benutte strafschop in de 11e minuut van Sil van Herwijnen komt UNA één minuut voor het einde op 1 - 1 en schakelt daarmee Marvilde uit voor de overwinning. Rood Wit zou in de laatste wedstrijd aan een overwinning voldoende hebben om met de toernooiwinst aan de haal te gaan. 

UNA O23

In een gelijk opgaande wedstrijd wordt er niet gescoord, waardoor UNA O23 het toernooi wint met 5 punten (doelcijfers 2 - 1), gevolgd door Rood Wit V met eveneens 5 punten (1 - 0). Marvilde wordt derde met 4 punten (3 - 2) en RKVVO viert met 1 punt (0 - 3).

Eervolle vermeldingen zijn er nog voor de Jasper Bell van RKVVO (beste keeper) gesponsord door Sporthuis Olympia en Sil van Herwijnen van Marvilde (beste speler) gesponsord door Fysiotherapie Veldhoven Claessens van de Rijt.
Volgend jaar wordt voor de 20e keer gestreden om de Veldhoven Cup bij RKVVO.

Corona en voetbal... De combi wil nog niet lukken. Zo blijkt afgelopen vrijdag dat het kabinet wil dat voetbalclubs er beter op toezien dat de regels die nu voor wedstrijden gelden ook daadwerkelijk worden nageleefd.

Corona

in 2022 wordt voor de 20e keer gestreden om de Veldhoven Cup

Peter Verstappen.