“Het was al langer een wens om voor mezelf te beginnen. Het concept had ik al helemaal uitgedacht”, aldus Johan Franken.
“Het was al langer een wens om voor mezelf te beginnen. Het concept had ik al helemaal uitgedacht”, aldus Johan Franken. Foto: Bert Jansen

‘Het ons-kent-ons-gevoel staat voorop’

· leestijd 2 minuten Algemeen

Hamburgers hebben een stoer imago. Daar weten ze bij We Know Burgers alles van, zeker in combinatie met bier of whisky. 

VELDHOVEN - Zo’n 2 jaar geleden maakt Johan Franken de overstap van transport manager naar zelfstandig ondernemer. “Het was al langer een wens om voor mezelf te beginnen. Het concept had ik al helemaal uitgedacht”. 
De economische omstandigheden zijn op dat moment goed evenals de leeftijd om iets op te starten. “Het roer omgooien! Wat wilde ik? Ik wilde binnen Veldhoven blijven en heb meerdere locaties bekeken. Per toeval kwam ik dit pand tegen. Niet op een A-locatie, maar wel passend bij mijn plannen. Zo zijn we dus op de Kapelstraat-Zuid 5 terecht gekomen.”

Intieme sfeer

Franken heeft alles aangepakt wat de locatie betreft en een nieuwe, frisse look gecreëerd. Wie nu bij We Know Burgers binnenwandelt, bemerkt direct de sfeervolle warme inrichting. In het midden valt direct de houtkachel op, die in de winter zorgt voor een intieme sfeer. “De kachel zorgt voor het huiskamer- en thuisgevoel, dat we onze gasten willen geven. Je bent hier welkom of je nu iets te eten neemt of alleen een drankje met een hapje. We hebben zelfs een kast vol spellen waar men zich de hele avond mee kan vermaken.”

Verborgen tuin

Corona noodzaakt ook We Know Burgers de deuren te sluiten.Er vinden wel bezorgingen plaats, wat de nodige inkomsten genereert. “Die tijd hebben we ook gebruikt om achter een gezellig terras aan te leggen. Tussen de omliggende panden hebben we onze ‘Hidden Garden’, een groene oase, gemaakt. Vorig jaar zijn daar al leuke activiteiten gehouden met livemuziek. Helaas is dat op dit moment nog niet mogelijk, maar als het weer kan zijn we er klaar voor.” 

Proeverijen

Het terras heeft een eigen bar, tafels en stoelen, hangtafels en louche sets waar het heerlijk zitten is. Een speeltuintje completeert het geheel waardoor het een echte familietuin is geworden. Zowel binnen als op het terras worden diverse proeverijen gehouden. “In ons assortiment zijn zo’n 30 speciaal bieren en 30 whisky’s opgenomen. Daarvoor hebben we verschillende proeverijen bedacht. Denk bijvoorbeeld aan een ‘High beer’; 5 bieren proeven met een tafel vol lekkers zoals miniburgers, hotwings, spareribs en nacho’s. De burgers zijn qua smaak passend bij het bier. Dat geldt overigens ook bij de whiskyproefavond; een burger met brie, walnoot en honing is met zijn zoetige tonen een perfecte combi met whisky.” 

Ons-kent-ons

Steeds meer mensen vinden de weg naar We Know Burgers. “Veel mensen hebben ons weten te vinden via Thuisbezorgd, tijdens de lock-down. Nu zien we ze ook vaker bij ons aan tafel. Vaak met een verbaasde reactie; een hamburgerrestaurant wordt vaak geassocieerd met de grote ketens. Maar bij ons staat het ons-kent-ons-gevoel voorop. Ik wil weten wie de mens is die bij mij aan tafel schuift. Ik wil de mensen bij hun naam kennen, weten wat ze lekker vinden. Weten waar hun interesses liggen, een nieuwe auto hebben gekocht of een feestje te vieren hebben. Ik wil aan ieder tafeltje een praatje maken, dat vind ik belangrijk.”

Voor ieder wat wils bij We Know Burgers. Van een heerlijke Black Angus-burger of een vegetarische burger tot een - hou je vast - Krekelburger! Franken: “Die smaakt heerlijk en als je het niet weet denk je echt dat je een vleeshamburger aan het eten bent.”

Van de redactie.

Zomeractie

Reserveren is bij We Know Burgers niet verplicht, maar wel aan te raden. Voor een proeverij is reserveren wel noodzakelijk. Zie www.weknowburgers.nl.

Zomeractie: tegen inlevering van dit artikel 25% korting, geldig tot donderdag 30 september 2021.

Er is zelfs

een
‘Hidden Garden’,
een groene oase!