Spannende vijfsetter nodig in IJsselderby

KAMPEN ? De wedstrijd tussen Reflex en VC Zwolle 2 was een derby, waarbij de bezoekers alles in het werk moesten stellen om te winnen van de Kamper formatie (2-3).

Met VC Zwolle trof Reflex een pittige tegenstander. De ploeg stond voor de wedstrijd van zaterdag op een gedeelde tweede plaats in de tweede divisie.

Reflex begon goed aan de eerste set en nam in de openingsfase een voorsprong (6-2). Zwolle dichtte dit gaatje vakkundig en legde de druk bij Reflex met een serie korte floatservices van de diagonaal (6-6). Daarna was telkens stuivertje wisselen tussen beide teams. Op 23-23 sleepte de thuisploeg op de diagonale service van Ronald Buis de eerste set binnen (25-23). Daarna schakelde VC Zwolle een tandje bij. Reflex kwam onder druk en verloor de tweede set met 18-25.

De derde set was een kopie van de tweede. Ook nu bezweek Reflex onder de druk (17-25). In de vierde set leek het weer fout te gaan voor Reflex, maar de ploeg leefde plotseling op en pakte de vierde set (25-20).
In de afsluitende vijfde set was VC Zwolle net even sterker. De ploeg liet twee setpunten liggen, maar het derde setpunt werd benut (13-15).