Afbeelding
maakhetzeniettemakkelijk.nl

Extra aandacht voor veiligheid in Overijssel

Algemeen

REGIO - Van 11 tot en met 15 oktober is de landelijke Week van de Veiligheid. Gemeenten in Overijssel besteden, samen met onder andere politie, Openbaar Ministerie, Belastingdienst, omgevingsdiensten, Provincie Overijssel, Veiligheidsregio IJsselland, Veiligheidsregio Twente en RIEC Oost-Nederland, aandacht aan het voorkomen en signaleren van criminaliteit.

Dit jaar ligt de focus op ondernemers. Hoe kunnen zij zich weren tegen criminaliteit? Van maandag tot en met donderdag staat in de week van 11 oktober elke dag een High Impact Crime (HIC) in de spotlight: cyber/gedigitaliseerde criminaliteit, overvallen, ondermijning en geweld.

Ook aandacht voor andere risico’s

Voor veiligheidsregio’s is cyber onderwerp van gesprek, maar ook andere risico’s hebben de aandacht. In samenwerking met RTV Oost maakten veiligheidsregio’s IJsselland en Twente vier items om uit te zenden tijdens de Week van de Veiligheid. Deze zijn van maandag tot en met donderdag om 17.20 uur te zien op RTV Oost, aansluitend op het nieuwsprogramma Bij Oost Vandaag. 

Risicokaart

De risicokaart is terug van weggeweest. Op deze kaart staat wat men in huis kan halen voor twee dagen zelfredzaamheid. Belangrijke telefoonnummers en websites bieden alle benodigde informatie. De kaart is verkrijgbaar bij het gemeentehuis of kan aangevraagd worden via communicatie@vrijsselland.nl.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.