Jan van 't Oever (l) En Klaas van Woudenbergh trekken namens VSCO'61 ten strijde tegen asv Dronten Dik Leusink

VSCO’61 sleept punt in de wacht tegen kampioenskandidaat asv Dronten

· leestijd 2 minuten Sport Ingezonden

VSCO’61 moest zaterdagmiddag aantreden op het Burgemeester Dekker Sportpark in Dronten tegen asv Dronten. De gastheren worden gezien als een van de kandidaten voor het kampioenschap. Wanneer je er dan in slaagt een punt aan deze wedstrijd over te houden is dat een knappe prestatie. Met wat meer effectiviteit had er zelfs nog meer in gezeten, al zou dat wel geflatteerd zijn geweest. Over de gehele wedstrijd gezien was de thuisclub wel meer in balbezit, maar VSCO’61 compenseerde dat met inzet, karakter en beleving. Iets wat we tot nu toe steeds zien in deze competitie en ook de ongeslagen status verklaart.

In het eerste halfuur hadden de gastheren een licht overwicht, maar uitgesproken kansen leverde dit niet op. Het gevaarlijkste moment was in de 27e minuut. Uit een corner werd de bal ingekopt door een van de voorwaartsen van asv Dronten, maar de bal schampte de bovenkant van de lat. Een paar minuten later bracht Jan van ’t Oever Luca Veldhoen in stelling. Die probeerde de doelman in de korte hoek te verschalken, maar zijn inzet verdween net naast doel. In de 39e minuut was het wel raak. Via Yordi Schols wist asv Dronten op een 1-0 voorsprong te komen. Het antwoord van VSCO’61 liet niet lang op zich wachten. In de 42e minuut werd een afgeslagen corner door Jan van ’t Oever opnieuw in de doelmond gebracht en Luca Veldhoen kon het karwei afmaken.

Na de thee waren de eerste grote kansen voor de gasten. In vijf minuten tijd werd Luca Veldhoen tot tweemaal toe alleen voor de keeper gezet, de effectiviteit liet echter te wensen over. Aan de andere kant dreigde er gevaar uit een corner van asv Dronten, de bal belandde echter op de paal. De thuisclub probeerde de druk op te voeren en een treffer te forceren. VSCO’61 bleef op de counter loeren en wist met compact voetbal en karakter de tegenstander voorlopig van zich af te houden. In de 70e minuut was het echter wel raak. Etiénne van Dijk maakte wat ongelukkig een overtreding binnen het strafschopgebied. De terecht toegewezen penalty was een prooi voor Kevin van der Vlag. Hij liet doelman Arjan ten Klooster kansloos. Wie toen dacht dat de strijd gestreden was en VSCO’61 het hoofd zou buigen had het mis. De Kanaries toonden veerkracht en een goede actie van Luca Veldhoen op links bereikte Klaas van Woudenbergh in het centrum. Die legde de bal klaar voor Jan van ’t Oever en diens strakke schot verdween in de verste hoek. Wat asv Dronten daarna ook nog probeerde, VSCO’61 was onverzettelijk en wist moegestreden een punt in de wacht te slepen. Een compliment aan het gehele team. Wanneer deze lijn wordt doorgezet, kunnen we nog mooie dingen gaan zien in deze competitie.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen de Valleivogels uit Scherpenzeel op het programma. Aanvang op sportpark De Heughte is 14.30 uur.