CDA: ?Welke gevolgen heeft faillissement De Gilden?'

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De Kamper CDA-fractie heeft schriftelijke vragen gesteld over het mogelijke faillissement van Bouwbedrijf de Gilden. De partij wil weten welke gevolgen een faillissement voor de gemeente gaat hebben.

?Dit [het mogelijk faillissement, red] is uiteraard vooreerst een klap voor de betrokken ondernemer, het personeel en de gezinnen die hiervan afhankelijk zijn?, aldus de partij in haar vragen aan het college van burgemeester en wethouders. ?Ook de gemeente werkte tot op de dag van vandaag in diverse projecten samen met de Gilden.?
Het CDA wil van het college een overzicht van de projecten en dossiers waarin de gemeente te maken heeft of zaken doet met De Gilden. ?Daarbij denken wij onder andere aan het grondbankdossier, ontwikkeling van woonwijk Het Meer, realisatie van vervangende nieuwbouw de Groenling (hoewel het schoolbestuur hier als bouwheer optreedt meenden wij) en de overige plaatsen in Kampen waar De Gilden een ontwikkelrecht of eigendomspositie heeft.?

De partij wil weten wat de gevolgen zijn van een faillissement voor bovengenoemde projecten en dossiers van de gemeente en in welke gevallen de gevolgen nog afhankelijk zijn van overleg met de curator. Ook vraagt zij zich af welke financiële gevolgen het voor de gemeente zou hebben. Tot slot vraagt zij zich af of er vanuit de gemeente aandacht is voor de afwikkeling van een faillissement voor het personeel.

Bij het ter perse gaan van deze krant was nog niet bekend of het bedrijf daadwerkelijk failliet wordt verklaard. Dit wordt in de loop van dinsdagochtend bekend.