KORFBALLERS DOS SPELEN GELIJK NA BOEIEND DUEL

KAMPEN - De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman hebben in Heerenveen een boeiend duel uitgevochten met de gelijknamige Friese ploeg. Een 9-3 achterstand werd omgezet in een 9-11 voorsprong bij rust. Aan het einde werden de punten gedeeld bij 20-20.
Na twee veel te harde duels was de wedstrijd in Heerenveen een verademing voor de korfballiefhebbers. Scheidsrechter Kallenkoot floot vanaf het begin strak en het gevolg was een uitermate sportieve wedstrijd. Twee ploegen die respect hadden voor elkaar en desondanks voor iedere bal knokten. Vooral de vele reboundduels tussen André Beens en zijn lange Friese opponent Wim de Jager waren zestig minuten lang mooi om te zien, zonder dat er een winnaar uitkwam.
KV Heerenveen was in de beginfase de bovenliggende ploeg. Met goed aanvalsspel en een zuiver schot werd DOS op grote achterstand geschoten. Na elf minuten stond het 9-3 en leek de wedstrijd voor de Kampenaren op een deceptie uit te draaien.
Maar DOS rechtte de rug. Verdedigend werd er beter gesloten, zodat KV Heerenveen meer moeite moest doen om vrij te komen. Daarnaast begon het ook aanvallend te lopen bij DOS. Steeds vaker kwamen de dames in de punt van de aanval, daarbij prima uitgespeeld door de heren. René Bruggeman en Yvonne ten Hove schoten DOS naar 9-5. In de 20e minuut rondde Michaël Jongman een mooie aanval over veel schijven met een doorloopbal af, waarna Camiel van Keulen met een slim balletje in de reboundzone voor 9-7 tekende. Opnieuw Bruggeman en Ten Hove schoten van afstand DOS vijf minuten voor de rust langszij: 9-9. Nog was de koek niet op voor de geelzwarten, want Iris van DIJK bracht van dichtbij DOS aan de leiding en dezelfde speelster scoorde valk voor rust van afstand zelfs de 9-11 in de korf.
Helaas voor DOS kwam er in de tweede helft een einde aan de doelpuntloze periode van KV Heerenveen, want de Friezen scoorden gelijk in de eerste minuut raak. Tot 14-16 was het om en om scoren. Daarna brak er een sterke periode aan van de Friezen. Van 14-16 liepen ze in vijf minuten naar 18-16 en leek de wedstrijd opnieuw te kantelen. DOS moest in de achtervolging en het team van Remco Jacobs bleef daarbij opmerkelijk rustig korfballen. Met een schitterende doorloopbal van Jongman vanuit de ruimte, dankzij een strakke pass van Van Keulen, liet DOS zien dat het nog niet verslagen was.
Bruggeman forceerde slim een strafworp, 19-18, waarna Nynke Links drie minuten later hetzelfde kunstje flikte: 19-19. In de laatste acht minuten werd de wedstrijd niet beter, maar bleef het wel spannend. Twee minuten voor tijd scoorde KV Heerenveen 20-19 en leek zo de punten te pakken, maar een lange Kamper aanval met liefst vijf schoten op de korf werd uiteindelijk door Iris van Dijk doeltreffend afgerond met een afstandschot: 20-20. In de laatste minuut kon de wedstrijd nog door beide ploegen worden beslist, maar schoten aan beide kanten misten doel.
Jacobs kon goed leven met het gelijkspel: ?We hebben de kans gehad om de wedstrijd te beslissen, maar aan de andere kant mogen we van geluk spreken dat Heerenveen zo'n lange periode had zonder treffers.?
De eerstvolgende wedstrijd van DOS is de derby in Dronten tegen ASVD. Deze wedstrijd wordt gespeeld op 3 januari.
Doelpunten DOS: René Bruggeman 5x, Yvonne ten Hove 4x, Iris van Dijk en Linda Treep 3x, Michaël Jongman 2x, André Beens, Camiel van Keulen en Nynke Links 1x