Ichthus PRO bakt 6000 oliebollen voor Muskathlon Israël / Jordanië

Algemeen

Oliebollen en nog meer oliebollen bij het Praktijkonderwijs van het Ichthus College. De laatste jaren heeft de afdeling ?PRO' de goede gewoonte om zich vlak voor de kerstdagen in te zetten voor het goede doel. Dit jaar was dat oliebakken bakken en verkopen voor het goede doel. En niet zomaar een paar oliebollen; in twee dagen hebben leerlingen, medewerkers en professionele banketbakker 6000 olieballen gebakken.
Dat vraagt doorzettingsvermogen; de bakkers zijn twee dagen lang van 7.30 uur tot 18.00 uur in touw geweest. De opbrengst van de oliebollen is bedoeld voor een actie van christelijke organisatie Open Doors.
Open doors organiseert in mei 2015 een muskathlon in Israël en Jordanië. In feite is dat een marathon onder zeer zware omstandigheden. Met deze actie wil men geld ophalen voor onder meer Noodhulp in Syrie en leesonderwijs voor vrouwen in Egypte. De school sponsort Kampenaren Wim en Corrine van der Kolk die deelnemen aan de muskathlon. Samen willen zij ?20.000,- ophalen. De reis naar Israel en Jordanie betalen zij overigens uit eigen zak.