Alzheimer Café Kampen over mantelzorg

Algemeen


Op maandag 5 januari 2015 wordt in Kampen weer een Alzheimer Café gehouden. Het thema van deze avond is: ?Wat kan het Steunpunt Mantelzorg betekenen bij dementie?' De avond wordt verzorgd door Gerda Geertman, consulent bij het Steunpunt Mantelzorg, onderdeel van Stichting Welzijn in Kampen. Het Steunpunt Mantelzorg heeft behoorlijk wat ervaring in het ondersteunen van mantelzorgers rond dementie. Bijvoorbeeld door één-op-één gesprekken, of een jaarlijkse korte cursus met lotgenoten. Naast de inbreng van de (hopelijk vele) mantelzorgers in de zaal, zal op deze avond zo mogelijk ook een ervaringsdeskundige zijn of haar verhaal vertellen.

De avond is vrij toegankelijk voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, zorgverleners en andere belangstellenden. De avond wordt gehouden in kerkelijk centrum ?Open Hof', Lelystraat 49 in Kampen. De inloop met koffie/thee (gratis) is vanaf 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur. Er is een informatiestand met voorlichtingsmateriaal van de Stichting Alzheimer Nederland.

Voor meer informatie: Stichting Ontmoetingscentrum ?Het Baken', tel. 038 3325550, of e-mail hetbaken@alzheimerontmoeting.nl.