Afbeelding

Guido Vlierhuis en Nick Karel stoppen na dit seizoen bij DOS Kampen

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN ? DOS Kampen moet op zoek naar een nieuwe trainersstaf. De hoofdtrainers Guido Vlierhuis en Nick Karel stoppen na dit seizoen bij DOS Kampen. Dat heeft het duo dinsdagavond laten weten aan het bestuur en de eerste selectie. Ook assistent Patrick Post gaat na dit seizoen niet verder bij DOS.


De drie kregen vorige week een tweejarig contract aangeboden, maar gingen niet in op deze aanbieding. Vlierhuis spreekt van een moeilijke beslissing. "Zeventig tot tachtig procent van de spelersgroep  heeft mij nu vier jaar als trainer gehad", vertelt Vlierhuis. "Dat is al best lang. Ik heb als spelers de ervaring gehad dat een trainer te lang bleef. Dat wil ik bij mijn eigen club voorkomen. Het gaat nu goed en de spirit is fantastisch. Maar je weet nooit hoe het gaat als je er een vijfde of zelfs zesde jaar aan vastplakt. Daarom hebben we deze beslissing genomen. We willen niet het risico lopen dat we te lang blijven bij onze eigen club."


Vlierhuis is in het bezit van het TC1-trainersdiploma en wil graag verder bij een andere club die hem aanspreekt.  "Als er iets leuks komt, ga ik daar zeker over nadenken. Ik vind het belangrijk dat de club ambitie heeft en ik moet er een goed gevoel bij hebben."


De club en ook de spelers wilden graag verder met de huidige technische staf. DOS werkt op dit moment aan een aangescherpt beleidsplan., waarin de eigen voetbalvisie en de nadruk op doorstroming van eigen jeugd verder uitgewerkt wordt. Met dit plan en de profielschets gaat DOS op zoek naar opvolging voor het duo Vlierhuis en Karel.