Afbeelding
Foto Tennekes

Door het Kerstkind en ‘challenges’ aan elkaar verbonden online baptistengemeente kerkdienst eerste kerstdag 2021 (3 foto’s)

Algemeen

Zaterdagmorgen 25 december 2021 beleefden Tjarko en Marieka de Jong  samen met hun drie kinderen thuis de Kerstdienst van de baptistengemeente Kampen, met het nodige plezier. De online vieringen van hun kerk zijn ze inmiddels wel gewend, maar met Kerst was het toch wel even extra slikken. ‘Dat God Zijn Zoon Jezus naar de aarde stuurde om ons te redden is - zacht gezegd - niet iets wat we zomaar voorbij kunnen laten gaan. Die zekerheid verbindt ons sterk aan elkaar, en deze interactieve Kerst-samenkomst met challenges benadrukt dat,’ verklaart dominee Maurits Luth van de baptistengemeente. 

Daarom zijn er in de week voorafgaand aan Kerst aan zo’n 260 Kamper huishoudens van de baptistengemeente Kampen en ook gasten goodiebags uitgedeeld. In die goodiebags zat alles wat nodig en passend was om tóch nog meer het idee te hebben dat dit feest gezámenlijk werd gevierd, met speciale aandacht voor de kinderen. Dit gebeurde onder andere door naast het zingen en het luisteren naar een bijdetijdse preek verschillende challenges tijdens de interactieve kerkdienst samen te ondernemen. 

‘We gaan met kerst natuurlijk het liefst naar de kerk om samen met iedereen het Kerstfeest vieren. Helaas is dat dit jaar niet mogelijk, maar dan vinden wij het volgen van onze kerstdienst via YouTube een geweldig goed alternatief om toch een beetje met elkaar verbonden te zijn. Het is ontzettend leuk om te weten dat anderen gemeenteleden precies dezelfde acties en challenges op hetzelfde moment aan het doen zijn tijdens de dienst’, licht Marieka de Jong toe.

Hoopvol kijkt de baptistengemeente Kampen het nieuwe jaar in: ‘Gegronde hoop hebben we natuurlijk altijd. We zijn ook wel bemoedigd door het feit dat de online diensten op YouTube erg goed bekeken worden en we merken dat dit mensen uitnodigt om samen met ons en met anderen Jezus te gaan volgen,’ legt dominee Maurits Luth uit. 

Afbeelding
Afbeelding