KVA is maatje te groot voor korfballers Wit-Blauw

KAMPEN ? De korfballers van Wit-Blauw/Green Organics hebben afgelopen zaterdag met 22-28 verloren van KVA. De Kamper ploeg speelde niet slecht, maar de ploeg uit Amstelveen was simpelweg een maatje te groot.

Na de knappe zege tegen De Hoeve was Wit-Blauw vol vertrouwen dat het de stijgende lijn kon doortrekken. KVA bleek echter een zeer lastige tegenstander. Ondanks erg veel kansen en balbezit in de eerste twee minuten lukte het niet om de bal door de korf te krijgen. KVA maakte hier onmiddellijk gebruik van en Wit-Blauw stond binnen acht minuten met 0-4 achter. Vervolgens kwam Wit-Blauw terug tot 6-8, waarna Wit-Blauw-trainer Harm Jan Smit een time-out nam. Hij gaf de opdracht mee, aanvallend afwisselender te spelen en vertrouwen in het schot en elkaars kunnen te houden en goed gefocust te blijven.

Na achttien minuten werd de marge echter weer groter (4-8). Het vak van Jelle Visscher, Gert de Vries, Judith Wong en Ingrid Bastiaannet had veel moeite de juiste aanvallen op te zetten en verspeelde ook menigmaal de bal door passingsfouten.

In het andere vak waren het Krista Fixe en Jordy Last die opnieuw voor een acceptabele marge van de stand zorgen door de score op 6-8 te zetten na 20 minuten. Daarna liet KVA even zien wie de baas was. KVA liep uit naar een 8-16 voorsprong bij rust.
Ook na rust trok KVA de goede lijn door en was het aanvankelijk heer en meester. De ploeg met enkele topaanvallers was nauwelijks af te stoppen. Na veertig minuten stond het 10-20.
Wit-Blauw was na rust aanvallend beter op dreef en kwam terug tot 17-24. De thuisploeg scoorde in de tweede helft maar liefst vijftien keer. Door het sterk spelende vak van Fixe in de aanval wist de ploeg nog verder in te lopen op KVA. In de laatste minuut bepaalde Fixe de eindstand op 22-28.