Picasa

FC Horst geeft Go-Ahead nieuwe tik om de oren

ERMELO ? Go-Ahead Kampen heeft zaterdag een 4-1 nederlaag geleden bij FC Horst. Go-Ahead-trainer Jan Korte sprak van een geflatteerde nederlaag.

Go-Ahead kreeg in de eerste helft twee tegentreffers om de oren. ?In de eerste helft ging het op en neer. Wij komen op achterstand door een persoonlijke fout. Wij maken de kansen niet af en het tweede doelpunt van Horst was meters buitenspel.?

Voor de tweede helft bracht Korte Arjan Wiegers. ?Toen ontstond er gelijk meer dreiging. We speelden alles of niets. We kwamen op 2-1 door een benutte strafschop van Nick Bakker, nadat Wiegers werd gepakt. Vervolgens was er een goede kans voor Madih Doufikar. Die inzet werd goed gepakt door de keeper. Jeroen van den Bosch raakte de paal en een inzet van Nick van der Kooi werd van de doellijn gehaald. Het zit dan ook niet mee. Vervolgens ga je va-bangue spelen. Dan wordt het door een persoonlijke fout 3-1 en dan valt ook nog de 4-1.?

Ondanks de nederlaag heeft Korte een goed gevoel overgehouden aan de tweede helft. ?Toen hebben we vol passie en inzet gespeeld, maar we zitten in de hoek waar de klappen vallen. Nee, het was niet zo dat we  in de eerste helft werden afgetroefd op inzet, maar we moesten er nog een schepje bovenop doen. Dat hebben we na rust gedaan.?

Go-Ahead staat na tien speeldagen negende op de ranglijst en heeft evenveel punten als KHC. Korte heeft er nog steeds vertrouwen in dat het goed komt met zijn ploeg. ?We gaan onze punten nog wel pakken. Maar het knaagt aan het zelfvertrouwen van spelers als je steeds verliest. We moeten niet met een beschuldigende vinger naar elkaar wijzen, maar er als collectief staan en als team spelen. Natuurlijk is het logisch dat er onrust ontstaat, als de resultaten tegenvallen. Ik kan alleen maar hopen dat mensen rondom Go-Ahead de rust bewaren. ?

Deze week werd bekend dat Korte aan het einde van het seizoen stopt bij Go-Ahead.  Volgens de trainer heeft deze beslissing niets te maken met de tegenvallende resultaten. ?Ik ben een druk bezet persoon. Ik merkte dat ik een klap voor de kop kreeg. Het is teveel van het goede. Overdag maak ik ook al heel veel kilometers. Toen het 's avonds vroeg donker werd, kwam ik tot de conclusie. ?Dit wordt te gek'. Maar ik wil het seizoen wel afmaken. Daar doe ik mijn uiterste best voor.