IJVV verslaat koploper

IJSSELMUIDEN ? IJVV heeft zaterdag een 3-2 zege geboekt tegen koploper RDC. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven, maar een goede aanval van IJVV in de slotfase, afgesloten met een fraaie treffer van Roelof van den Berg, veranderde alles. De bezoekers uit Deventer konden de schade niet meer repareren.

Een fel spelend IJVV was in de beginfase de betere ploeg. In de 10e minuut kwam de ploeg op voorsprong. Een vrije trap van Jordy Edink verdween in de rechter bovenhoek. RDC kwam niet goed uit de startblokken en maakte een gefrustreerde indruk. In de 19e minuut kwamen de gasten toch langszij. Een aanvaller van RDC werd van de sokken gelopen. Vervolgens werd de toegekende strafschop benut.

RDC kwam daarna beter in de wedstrijd. Beide ploegen kenden goede fases met kansen. IJVV werd teruggedrongen, maar bleef ook gevaarlijk. In de 21ste minuut werd een vrije bal van Edink met moeite door de goalie over het doel getikt. Zes minuten later raakte RDC de paal. In de 30ste minuut werd een mooie aanval van RDC bekroond met een doelpunt. Twee minuten later was Chiel Buikema dicht bij de gelijkmaker. Na een soepel  lopende aanval werd Buikema goed bediend. Hij had alle tijd om uit te halen, maar zijn inzet werd door de goalie over getikt. In de 36ste minuut viel de gelijkmaker alsnog. Na weer een goede aanvalsopzet schoot Roelof van den Berg binnen.

Na rust lag het initiatief bij RDC. In de 57steminuut raakte de ploeg weer de paal. IJVV werd steeds meer omsingeld, maar kwam er af en toe gevaarlijk uit. RDC drong aan, maar echte kansen bleven uit. Het balletje viel steeds net niet goed voor de gasten uit Deventer. Vlak voor tijd werd de wedstrijd op z'n kop gezet. Na balverlies bij RDC schakelde IJVV snel om. Jordy Edink had een prachtige pass in huis op Roelof van den Berg. Die bleef uitermate kalm en schoot de bal op het juiste moment binnen. Zo kreeg IJVV eigenlijk teveel, maar daar had de toeschouwers van IJVV vanzelfsprekend maling aan.