Afbeelding

Tigerclub trots op komst bevriende topband

· leestijd 1 minuut Cultuur

(door Nick de Vries)
KAMPEN - "Dit is echt een absolute topband die helaas bijna nooit meer optreedt, voor ons maken ze echter een uitzondering". Organisator Rob van de Weerd, is in zijn nopjes. Op zondag 30 november is de band Full Circle te gast in de Tigerclub. "Beter kun je ze bijna niet krijgen".

The band Full Circle en vooral zanger/gitarist Henk Haanraads zijn al bijna 16 jaar goede bekenden van Rob van der Weerd. De band trad jarenlang op in café De Blokhut toen Van der Weerd daar nog de tap bediende en raakte hierdoor bevriend met de Kampenaar.
Full Circle stopte zo'n zes jaar geleden met optreden, omdat de bandleden het te druk hebben met studiowerk en hun les als muziekleraar, maar drie keer per jaar komen zij toch bij elkaar. Ze treden dan op bij café's waar ze goede herinneringen aan hebben. Een vriendendienst, waar ook Van der Weerd en de Tigerclub jaarlijks van profiteert.
"Als je deze band hoort, dan geloof je je oren niet. Ze spelen materiaal uit de jaren zestig en dan het betere, moeilijke werk, zoals de Allman Brothers, de Mark & Clark band en Queen, en dat laatste ook volledig 40-stemmig. Bijna al die jongens hebben Conservatorium gedaan en Henk Haanraads is natuurlijk bijna een legende."

The Chief
Henk Haanraads treedt tegenwoordig nog op als The Chief en is een veel geziene en herkenbare verschijning met zijn op indianenkledij gebaseerde outfit. Deze outfit en bijnaam ontstonden toen hij in de jaren tachtig toen hij een cd in Shadows-stijl uitbracht en de naam beklijfde. Haanraads deed twee jaar geleden onder mee aan een wedstrijd van Giel Beelen 'Kies de Grijze Dakduif', waarbij de radiomaker zocht naar de Nederlandse Seasick Steve. Haanraads trad hierdoor onder andere op in het programma van Chiel en bij De Wereld Draait Door.
Volgens Robbie van der Weerd gaat het inmiddels weer een stuk beter met de bezoekersaantallen Tigerclub. Vorig jaar dachten hij en mede-organisator Jac Ruiten er nog over om te stoppen, omdat het aantal bezoekers toch wat terug bleef lopen, maar de beslissing om de locatie te laten rouleren en om ook wat 'jongere' muziek uit de jaren tachtig bij het beproefde jaren zestig/zeventig-recept te betrekken, lijkt succes gehad te hebben.
"We gaan volgend jaar zeker door. Bovendien is dat ons jubileumjaar, we bestaan dan vijftien jaar. We willen dat echt een keer uitpakken met een grote kraker. Wie dat wordt dat maken we later bekend."
Full Circle treedt op in de Tigerclub in De Vier (Jaargetijden) op zondag 30 november om 16.00 uur. De entree kost 10 euro in de voorverkoop en 12 euro aan de zaal. Kaarten zijn te koop bij Trendy Woman, Blue Music, Café De Lantaarn, Eetcafé De Bastaard, Café de Unie en café de Vier zelf.