Afbeelding
Picasa

Hulp bij planning en leren

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Hoe pak je huiswerk handig aan? Voor ouders valt het niet altijd mee hun kinderen daarbij te helpen. Centrum Voor Leren en Ontwikkeling Kampen helpt leerlingen en hun ouders om eruit te laten komen wat er in zit. Overzicht krijgen en huiswerk plannen gaat niet vanzelf. Sommige leerlingen hebben hierbij voor kortere of langere tijd een steuntje in de rug nodig. Door samen een goede planning te maken krijgt de leerling overzicht en rust en kan hij efficiënter aan de slag.

Geertje Groenveld heeft ook ervaring bij het begeleiden van leerlingen met een diagnose uit het autistisch spectrum, waarbij aandacht voor planning en structuur extra belangrijk is. Leren is meer dan het uit je hoofd leren van bijvoorbeeld een hoofdstuk aardrijkskunde. Daarom is er bij de begeleiding veel aandacht voor de bouwstenen van het denken.

Ontdek de bouwstenen van het denken. Deze bouwstenen zijn de verschillende denkprocessen en stappen die nodig zijn om het werk goed te kunnen doen. Bijvoorbeeld waarnemen: als je de vraagt niet goed leest, hoe kun je die dan goed beantwoorden? Andere bouwstenen zijn vergelijken en systematisch zoeken. Het oefenen gebeurt aan de hand van schoolwerk of met het Feuersteinprogramma. Leerlingen krijgen hierdoor inzicht in hun denkprocessen en leren zo efficiënter te werken en beter te communiceren. Zo is de begeleiding een goede investering voor nu én later.

De huiswerkbegeleiding op drie middagen in de week biedt een totaalpakket. Het is ook mogelijk losse uren af te spreken.

T: 06-422.533.02
E: contact@cvlokampen.nl
W: www.cvlokampen.nl