Afbeelding

Wit-Blauw pakt eerste overwinning

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN ? De korfballers van Wit-Blauw/Green Organics  hebben afgelopen zaterdag de eerste punten in de zaalcompetitie binnengehaald. In Sporthal De Reeve won een hecht spelend Wit-Blauw in een regelrechte kraker met 22-21 van De Hoeve. Een zege die na het laatste fluitsignaal leidde tot dolle taferelen bij spelers, staf en publiek. Het tonen van karakter en een juiste mentaliteit betaalde zich uit in de eerste overwinning in de overgangsklasse A.

Vooraf was dit al een beladen wedstrijd gezien de geschiedenis van vorig seizoen. In de uitwedstrijd voelde Wit Blauw zich bestolen en in de laatste wedstrijd van het vorige zaalseizoen werd De Hoeve geen kampioen door de winst van Wit Blauw, dat zich hiermee veiligspeelde. Wit Blauw had een pittige week achter de rug. Na de zeer zure en totaal onnodige nederlaag tegen Hoogkerk werden wat gesprekken gevoerd om alle neuzen weer in de goede richting te krijgen.

Een verdedigend sterk spelend Wit-Blauw was voor rust de betere ploeg. Toch slaagde Wit-Blauw er niet in om veel afstand te nemen van De Hoeve. Na een ruststand van 11-9 trok Wit-Blauw aanvankelijk de goede lijn goed door en liep het uit naar 13-10.

De thuisploeg slaagde er niet in om verder weg te lopen en daardoor bleef De Hoeve in de wedstrijd. De bezoekers kwamen langszij en namen zelfs een voorsprong (20-21). Hetzelfde scenario als een week geleden dreigde voor  Wit-Blauw, maar dit keer liet de ploeg het niet zo ver komen.
Wit Blauw toonde echter nu karakter, mentaliteit en concentratie en bleef nu aanvallend en verdedigend de juiste keuzes maken.

Via 21-21 door Ingrid Bastiaannet, werd Jordy Last uiteindelijk de matchwinnaar door middels een vrije bal de bevrijdende 22-21 te scoren. Hierna was er nog 50 seconden te gaan, maar kwam de dik verdiende overwinning niet meer in gevaar.