Afbeelding

Platform Stadslandbouw Kampen houdt meeting

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Het Platform Stadslandbouw Kampen houdt op dinsdag 18 november een meeting die de naam ?Stadslandbouw groeit!' draagt. De meeting begint op 20.00 uur in het stationsgebouw van station Kampen (aan de kant van IJsselmuiden). Het platform maakt sinds de start een positieve groei door.

?Het voedselbewustzijn neemt toe, en mensen hechten steeds meer belang bij een gezond leefklimaat en duurzaamheid. De laatste tijd is het ook merkbaar dat de belangstelling voor de diverse vormen van herinrichting, en mede vorm geven aan de inrichting van openbare ruimte binnen de gemeente Kampen aan belangstelling toenemen?, schrijft het platform in een persbericht.

Stadslandbouw heeft de afgelopen periode op uitnodiging van diverse maatschappelijke organisaties presentaties mogen geven over stadslandbouw, en de kansen binnen onze gemeente. ?Zo waren we onder meer in de wijk Onderdijks, bij de Wortmansflat en Rotary Kampen?, staat te lezen in het bericht.  ?De gemeente is zelf ook warmgelopen en lanceerde een aantal weken geleden de stadslandbouwkaart. Hierdoor wordt het heel inzichtelijke welke plekken in de openbare ruimte geschikt zijn voor Stadslandbouw.?

Het Platform Stadslandbouw Kampen wil, aan de hand van deze kaart, met geïnteresseerden en belangstellenden in contact komen om gezamenlijk ideeën concreet te maken op deze plekken.

In het oude stationsgebouw kunnen geïnteresseerden deelnemen aan een meeting over hoe stadslandbouw in de praktijk gebracht kan worden. ?We hebben een spreker van de gemeente over de stadslandbouwkaart, en een bewoner van de wijk Stadshagen in Zwolle, waar bewoners een prachtig moestuinproject hebben gestart op braakliggende gronden. Daarna gaan we met veel inspiratie actief in groepen aan de slag?, aldus het platform.