Onderzoek naar hardlopen in de gemeente Kampen

Algemeen

KAMPEN - Binnenkort ontvangen 2600 inwoners van de gemeente Kampen de uitnodiging om deel te nemen aan een onderzoek van Sportservice Kampen. Sportservice Kampen wil meer inzicht krijgen in het gedrag, de wensen en de behoeften op het gebied van hardlopen. Met de resultaten van het onderzoek kan Sportservice Kampen haar sport- en beweegbeleid beter afstemmen op het beweeggedrag van de inwoners van de gemeente Kampen.

Het onderzoek behandelt vragen als: Wat wil de (nog niet) hardlopende inwoner van de gemeente Kampen? Waar is behoefte aan? Hoe kan de gemeente inwoners uitdagen om ook te gaan hardlopen?

Geert Meijering (wethouder sport): ?Hardlopen is laagdrempelig, maar de moeilijkste stap is misschien wel de drempel van de deur. Dit onderzoek moet ons helpen de bestaande drempels om te gaan hardlopen weg te nemen. Uiteindelijk moet iemand zelf in beweging komen, maar als we als gemeente een steuntje in de rug kunnen geven dan doen we dat graag.?

Een uitnodiging door de brievenbus? Volg dan de instructies op de kaart en doe mee. Onder de deelnemers worden drie verschillende prijzen verloot. De online vragenlijst is in te vullen tot en met zondag 30 november. De 2600 uitgenodigde inwoners zijn steekproefsgewijs, volledig aselect, getrokken uit het bevolkingsregister van de gemeente Kampen.