Burgerij stemt tegen atelier in Bollenschuur

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Nick de Vries)
GRAFHORST - Tot ontsteltenis van Gerrie van de Vegt die zich inzet voor een atelier in de Bollenschuur in Grafhorst heeft de Burgerij tegen het project gestemd met vijf stemmen voor en zeven stemmen tegen. Van de Vegt had verwacht dat de Burgerij na de enquete waaruit bleek dat bijna alle respondenten voor waren, de Burgerij ook over de streep getrokken zou worden.

De Burgerij heeft gezegd dat zij niet meer geld in het pand willen steken, dan ze nu al met de renovatie van de buitenkant gedaan hebben. De Vegt is hevig teleurgesteld. ?Ik heb een enorme kater ervan.? Wat haar vooral bevreemd aan de houding van de Burgerij is dat niet alle stemgerechtigden op kwamen dagen. ?Die moesten eerst nog worden opgebeld. Dat begrijp ik niet als er zo'n belangrijke beslissing genomen moet worden.?
De Burgerij heeft wel toegezegd dat er gebouwd mag worden als Van de Vegt zelf de financiering rond kan krijgen. Daarom is zij gestart met een zoektocht naar subsidie en sponsorgelden. Wie het project wil steunen kan dat doen door contact op te nemen met gerrie.devegt@hotmail.com of via (038) 332 74 32.
In 2013 heeft er een renovatie plaatsgevonden van de buitenkant van de Bolleschuur. De Verenging Dorpsbelangen Grafhorst heeft in aansluiting daarop het plan opgevat om de Bolleschuur geschikt te maken als expositieruimte. Op dit moment ontbreekt er in Grafhorst een dergelijke ruimte waar de lange én indrukwekkende geschiedenis van Grafhorst te zien is. De Vereniging Dorpsbelangen ervaart dit als een gemis van het dorp Grafhorst en wil daar graag verandering in aanbrengen. In samenwerking met de Burgerij van Grafhorst en de historische vereniging Jan van Arkel is het onderbrengen van een expositieruimte in de Bolleschuur onderzocht. Het onderzoek heeft geresulteerd in een ?Projectplan Bolleschuur Grafhorst'. Het projectplan biedt zicht op de gewenste expositieruimte. De komende tijd wordt gezocht naar voldoende financiële middelen.
Op de enquete die Gerrie de Vegt hield over de mogelijke komst van een Expositieruimte in de Bolleschuur, is positief gereageerd. Van de tot nu toe teruggekregen enquêtes hebben 150 respondenten positief gereageerd en 26 negatief of zonder mening.