Arends brengt KHC zege tegen Go-Ahead Kampen

KAMPEN ? De derby tussen KHC en Go-Ahead Kampen leek op weg naar een terechte 1-1 uitslag, maar in blessuretijd liep het anders. Doelman Jasper Fix kreeg een hoge bal niet onder controle, waarna Ronald Arends zeer attent reageerde en de 2-1 binnen schoot. Het was voor het eerst dat KHC in competitieverband een zege boekte tegen Go-Ahead.

En zo eindigde een wat tamme derby zeer opwindend. Met Go-Ahead als de verliezer. Dat had de ploeg volkomen aan zichzelf te danken. In de beginfase was de ploeg van trainer Jan Korte heer en meester. KHC kwam er niet aan te pas en werd afgebluft door een goed combinerend Go-Ahead. In de 7e minuut kwam Go-Ahead terecht op voorsprong. Na een vlot lopende aanval kon Madih Doufikar de bal simpel binnen tikken na een voorzet op maat van Nick Bakker. In de 14e minuut ontsnapte KHC aan 0-2. Na een fraaie individuele actie raakte Samir Merraki de lat. Daarna zakte Go-Ahead langzaam weg. De ploeg schakelde een versnelling terug en KHC vocht zich in de wedstrijd. Na ruim een half uur was er toch weer een goede kans voor Go-Ahead. Edwin Starke legde de bal goed terug op Jeroen van den Bosch. Die haalde vervolgens hard uit, maar zijn inzet vloog over het doel.  Twee minuten later schoot Jurrian Zandbergen net naast. KHC was aanvankelijk alleen dreigend met corners en was in de 42ste minuut voor het eerst echt gevaarlijk.  Weer was het uit een dood spelmoment. Jeffrey de Nooijer schoot een vrije bal tegen de lat.

Na rust gooide KHC er een schepje bovenop. Een antwoord van Go-Ahead bleef uit. De ploeg ging mee in het opportunistische spelletje van KHC en moest het eigenlijk vanaf het begin afleggen. De ploeg van trainer Jan de Korte kwam tekort in de duels en de organisatie was dikwijls ver te zoeken bij de bezoekers. In de 52ste minuut raakte Kevin Isidora namens KHC de kruising. Ondanks de druk van KHC had Zandbergen in de 64ste minuut behoorlijk wat lucht kunnen verschaffen. Vlak voor het doel raakte hij echter de lat. Een minuut later liet Leroy Knol een goede kans liggen namens de thuisploeg.

KHC gaf in het laatste kwartier nog een keer vol gas. Dat leidde tot een gevaarlijk schot van De Nooijer, een kopbal van invaller Arends (net over), een schot van invaller Maurice Hofstra (voorlangs) en een goede vrije trap van Leroy Knol (naast getikt door Fix). Go-Ahead bleef op de been, maar in de 87ste minuut ging het alsnog mis voor Go-Ahead. De Nooijer ging naar de grond bij een duel met Laurens van Keulen. De arbiter wees naar de stip. Keeper Jasper Fix stopte de strafschop van De Nooijer. In de rebound tikte Maurice Hofstra alsnog de gelijkmaker binnen. Nadat Merraki namens Go-Ahead voorlangs schoot, leek de wedstrijd af te stevenen op een 1-1 gelijkspel. Diep in blessuretijd viel toch nog de 2-1. Doelman Fix kreeg geen grip op een hoge voorzet. De trefzekere Arends zei dankjewel en schoot de 2-1 tegen de touwen en bracht KHC daarmee in extase.