Afbeelding

Stoffer aan het einde van het seizoen weg bij Wilsum

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)
WILSUM - Jan Stoffer stopt aan het einde van het seizoen bij Wilsum als hoofdtrainer. Hij is, verspreid over twee perioden, bezig aan zijn zevende jaar bij Wilsum.

Stoffer had eerder van 2002 tot en met 2006 het eerste elftal van Wilsum onder zijn hoede. Na twee jaar Zalk, twee seizoenen Noord Veluwe Boys en twee jaar WVF (assistent-trainer) keerde hij in 2012 terug bij Wilsum. In zijn eerste seizoen promoveerde hij met de club via de nacompetitie naar de derde klasse. Op dit niveau kwam Wilsum tekort en haalde het slechts zes punten in de gehele competitie. Dit seizoen gaat het ook moeizaam. Terug in de vierde klasse haalde Wilsum slechts vijf punten uit zeven wedstrijden.

Maandagavond liet hij de club weten dat hij het na drie seizoenen welletjes vindt. "Ik denk dat het na zeven jaar goed is voor deze selectie en ook voor de club dat er een nieuw gezicht voor de groep komt. Als trainer kun je beter op tijd weggaan dan te lang doorgaan ", aldus Stoffer. Bij het nemen van deze beslissing heeft de oefenmeester ook goed gekeken naar de toekomst. "De selectie is nu groot genoeg, maar de doorstroming stopt. Van onderen komt er voorlopig niets. Dan kom je als vereniging een keer in de problemen."

Stoffer wil absoluut het seizoen afmaken bij Wilsum. "Zeker. Als we een goede reeks neerzetten, doen we zo weer mee." De Wilsummer wil doorgaan als trainer. Het liefst als hoofdtrainer. Assistent bij een grote club is ook een optie. "Maar ik weet niet of mensen daarop zitten te wachten." Hij kijkt nu al tevreden terug op zijn periode bij Wilsum. "Ik ben twee keer gepromoveerd. Dat is mooi. Als ik over een aantal jaren stop als trainer, keer ik terug bij Wilsum. Zeker weten. Ik wil de club graag verder helpen."