Afbeelding

Clubkampioenschappen Deltasteur

· leestijd 1 minuut Sport

Over twee dagen verspreid streden de Deltasteurzwemmers om te titel Clubkampioen 2014. Hoewel het om de eerste plaatsten minder spannend was dan vorig jaar, was er meer dan genoeg te zien voor het vele publiek in het zwembad in IJsselmuiden.

Net als vorig jaar waren het Jari en Naomi Hofsink die zich tot de clubkampioenen mochten kronen. Jari gaf deze titel extra glans door voor het eerst onder de minuutgrens te duiken op de 100m vlinderslag. Bij de heren was de tweede plek verassend voor Gert Norg. Vier fraaie PR's leverden dit weekend hem op met als klap op de vuurpijl zeer mooie clubrecords op de 100m schoolslag van 1.07.48 en de 50m schoolslag van 30.86 (tussentijd in de 100m). Derde eindige Gert van ?t Oever. Zijn focus lag op de 100m borstcrawl. Een jaar geleden werd Gert geopereerd en was de verwachting dat hij nooit meer op niveau zou kunnen en mogen zwemmen. Doorzettingsvermogen is hem echter niet vreemd en dat zorgde zaterdag voor een vreugde-uitbarsting nadat bleek dat hij een NK-limiet had gezwommen. Zijn tijd van 53.78 is daarnaast ook nog eens een hele goede tijd! Naast Naomi stonden Maaike Doornwaard (2e) en Marleen Welten (3e) op het podium. Net als Gert Norg zwom Marleen 4 PR's. Vooral de vlinderslag viel op, maar liefst 6 seconden gingen van haar oude toptijd af.

Bij de Minioren-categorieën werden Rinze Kroeze en Milou ten Koppel de kampioenen. Bijzonder was de 100m borstcrawl van Milou. Haar tijd1van .10.64 betekent naast een dik PR ook haar tweede NK kortebaan limiet. Rinze excelleerde op de 100m rugcrawl met een tijd van 1.20.96.