Afbeelding

Cursus Mindful Kinderyoga

· leestijd 1 minuut Algemeen

Net als volwassen hebben ook kinderen veelal een druk leven. Kinderen ervaren veel prikkels door school, sport, thuissituatie en (social) media. Hierdoor kunnen kinderen stress ervaren. Ook leuke situaties kunnen stress geven. Voor kinderen is het best lastig hier mee om te gaan en rust te vinden in hun dagelijks leven èn de rust te vinden in zichzelf. Een Zee van RUST biedt daarom een cursus Mindful Kinderyoga aan.
Een ZEE van RUST leert kinderen op een ontspannen manier omgaan met spanning. In het najaar verzorgt Een ZEE van RUST een reeks van 5 lessen Mindful Kinderyoga voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.
Mindful Kinderyoga is een combinatie van kinderyoga met aandachtstraining vanuit mindfulness. In een groep leren kinderen zich te ontspannen en hun aandacht te richten. Door middel van oefeningen die zowel staand, zittend of liggend uitgevoerd worden leren kinderen hun lichaam te voelen en ervaren wat rust is.
Mindful Kinderyoga leert kinderen bewuster worden van zichzelf heeft onder meer een positief effect op het leren omgaan met stress, concentratie en slapen. De lessen zijn gericht op plezier. Iedereen kan het leren en het is niet prestatiegericht. Door te oefenen tijdens de lessen krijgen de kinderen gereedschap om beter om te gaan met spannende gebeurtenissen.
De lessen worden gegeven in het Libra Yogahuis in Kampen op woensdagmiddag van 15.45-17.00 uur van 29 oktober t/m 26 november. Kosten voor de cursus bedragen ? 35,-. Woensdag 22 oktober is er een vrijblijvende kennismakingsles (? 5,-) van 15-45-17.00 uur (vooraf aanmelden).
Voor meer informatie en/of aanmelden kunt u contact opnemen met Marga de Nijs van Een ZEE van RUST: marga@eenzeevanrust.nl / 06 ? 15348444. Ook kunt u kijken op de website van het Libra Yogahuis: http://www.libra-yogahuis.nl.