Afbeelding

Veertien bands tijdens Kamper Kasteleins Muziekfestival

· leestijd 1 minuut Cultuur

KAMPEN - Moet ie nou voor of achteruit? Daarover is nog wel eens wat verwarring. Wat wel zeker is, is dat de binnenstad bij het verzetten van de klok altijd bomvol is tijdens het Kamper Kasteleins Muziekfestival. In maar liefst veertien café's kan deze avond genoten worden van live-muziek.

Liefhebbers van Nederlandstalig komen aan hun trekken in Café Eigenwijs waar Wietse van Tol optreedt. In De Lantaarn staat Jac Ruiten met Nederlands- maar ook Engelstalige meezingers, de Kamper artiest weet van ieder optreden een feestje te maken.
In De Moriaan kan genoten worden van onvervalste blues met de band The Blues Jokers. Liefhebbers van Rock 'n Roll kunnen los op de dansvloer bij de formatie Kim and The Reckless Beats. In café The Corner speelt deze Kamper band een repertoire met Rock 'n Roll uit alle decennia, van The Black Keys, tot Elvis. In De Majesteit speelt een andere Kamper band, No Brakes, met een gevarieerd repertoire van The Black Eyed Peas tot The Red Hot Chili Peppers. d' Olde Vismark biedt huis aan Neverich met muziek van onder andere The Stones en Dylan.
In De Pub probeert de Millerband het publiek op te zwepen met haar allround repertoire van de jaren zestig tot nu. Het Ponton verwelkomt de band Ginfish, een akoestisch duo met twee gitaren en een mondharmonica. In de Stomme van Campen speelt de Kamper band Five in a Row een jonge band die met haar funky muziek al in het voorprogramma van De Dijk speelde. In De Bastaard speelt de band Groovy Affaires. In De Vier Jaargetijden neemt de band All Risk de bezoeker mee terug naar de jaren zestig.

Fans van hiphop kunnen terecht in Café Fatih met de Hiphop Heads. Wie er in 't Kroegje en de Vredeburgh optreden is nog niet bekend.