DOS verliest knotsgek duel

KAMPEN ? DOS Kampen heeft zaterdag met 3-6 verloren van FC Zutphen. In een zeer aantrekkelijke eerste helft vielen maar liefst acht treffers (3-5). Beide ploegen hadden het meeste vuurwerk bestemd voor de eerste helft. Na rust ging het tempo omlaag en kwamen beide ploegen nog één keer tot scoren.

De wedstrijd begon zeer attractief. Na twee minuten stond het 1-1. Al na 48 seconden kwamen de bezoekers op voorsprong. Na balverlies van DOS, schakelde FC Zutphen razendsnel om. Vervolgens kon de zeer gevaarlijke Emir Balavac de 0-1 binnen tikken. DOS kwam vanaf de aftrap met een antwoord. Jord van der Weerd werd op de rand van de zestien gevloerd. De toegekende vrije bal werd vervolgens met veel gevoel binnen geschoten door Lenhard de Velde.

FC Zutphen was daarna de bovenliggende partij. DOS had geen grip op het snelle spel van de gasten. Toch kwam DOS lange tijd schadevrij door. Totdat Noë Bokila in de 38ste minuut de 1-3 aantekende. Vlak daarvoor belandde een schot van Balavac tegen de lat.

Na de 1-3 braken er zeer enerverende minuten aan. In de 39ste minuut scoorde de sterk spelende De Velde 2-3. Hij nam de bal op fraaie wijze aan en schoot vervolgens vanaf zo'n tien meter droogjes binnen. Twee minuten later was het weer de beurt aan FC Zutphen. De DOS-verdediging gaf veel te veel ruimte weg. Zo kon Bokila simpel worden bereikt. Hij draaide zich vrij en schoot de bal in de kruising. In de 45ste minuut kwam FC Zutphen op 2-5. Na een te korte terugspeelbal van Martin Wubs ging het mis voor DOS. Na een fantastische voetbeweging schoot Balavac de bal rustig in de linkerhoek. Nog was het niet gedaan. Rob Kabboord schoot de bal strak binnen uit een voorzet van Jord van der Weerd: 3-5.

Na rust ging het tempo naar beneden. FC Zutphen hoefde niet meer zo nodig en liet DOS wat komen. Lange tijd bleven grote kansen uit . Tot de 70ste minuut. Kees van Bruggen was dichtbij een treffer, maar hij kwam net tekort om de bal goed te raken uit een vrije bal en zijn inzet ging naast. Uit de daaropvolgende aanval werd Balavac licht aangeraakt door Van Bruggen. De speler van FC Zutphen nam vervolgens zelf de strafschop en scoorde. In de laatste twintig minuten was DOS nog gevaarlijk via Van der Weerd, Wubs en De Velde, maar het bleef bij 3-6.