?Lang zult u wonen'-markt

· leestijd 1 minuut Algemeen

IJSSELMUIDEN - Beter Wonen houdt op 4 oktober als eerste corporatie in Overijssel een ?Lang zult u wonen'-markt voor haar huurders. De markt wordt om 13.30 uur geopend door gedeputeerde Bakker en wethouder Gerlofsma.

Hendrik Hoogenkamp, de nieuwe directeur-bestuurder van Beter Wonen, heet deze speciale gasten welkom. De markt wordt gehouden in het restaurant van de Maarlenhof in IJsselmuiden en duurt tot 16.30 uur. Beter Wonen nodigt huurders en belangstellenden van harte uit om de start van de markt bij te wonen.

Door aangepaste regelgeving komen alleen mensen met een hoge zorgindicatie in de toekomst nog in aanmerking voor een verzorgings- of verpleegplaats. Bewoners kunnen nu al maatregelen nemen waardoor zij in de toekomst langer plezierig in hun woning kunnen blijven wonen.
?André Huisman, manager Vastgoed bij Beter Wonen legt uit dat eenvoudige aanpassingen zoals een verhoogd toilet of een extra handgreep, snel gerealiseerd kunnen worden in hun woningen. Beter Wonen hanteert hiervoor een oppluspakket. Vanuit dit pakket kunnen seniorhuurders, voor een kleine eigen bijdrage, aanpassingen aan laten brengen.
Door middel van de ?Lang zult u wonen'-markt wil Beter Wonen stimuleren dat huurders nadenken over de minder voor de hand liggende zaken die het aangenamer en veiliger maken om langer in de huidige woning te blijven wonen.

Er zijn bijvoorbeeld attributen op de markt waardoor gordijnen automatisch sluiten. Ook stroeve vloerbedekking kan valpartijen voorkomen. En bij de aanschaf van zonwerking, is elektrische zonwering een aanrader. ?Daarnaast wordt domotica steeds meer toegepast in woningen?, vertelt André Huisman. ?Met domotica bedoelen we voorzieningen die behulpzaam zijn in hulpbehoevende omstandigheden. Maar ook zonder hulpvraag hebben deze voorzieningen een positief effect op het woongenot.?
?Tijdens de markt die Beter Wonen op 4 oktober in samenwerking met Welzijn Kampen organiseert, zijn meerdere partijen aanwezig die voorbeelden en oplossingen laten zien waardoor bewoners langer zelfstandig in hun woning kunnen blijven wonen. De markt wordt georganiseerd voor huurders van Beter Wonen van 55 jaar en ouder, uiteraard zijn andere belangstellenden ook van harte welkom. Meer informatie is te vinden op www.langzultuwonen.nl.