VV Kampen komt sneu weg

HATTEM ? VV Kampen werkte zaterdag een verdienstelijk duel af tegen Hattem. In een duel waarin vele kansen werden gemist, liet Hattem zich uiteindelijk kronen tot de gelukkige winnaar: 0-1.

Hattem was in de eerste helft de betere ploeg. Na enkele minuten kwamen de bezoekers op voorsprong. Uit een corner werd bij de tweede paal hard raak gekopt. Hattem wilde voor rust de beslissing forceren en was gevaarlijk. Zo behoedde de lat Kampen voor de 0-2. Met een 0-1 ruststand kwam de formatie van trainer Arjan ten Hove goed weg.

Na rust ging Kampen overtuigend op jacht naar succes. Al snel was er een grote kans voor Kevin Feger, maar zijn schot werd gekeerd door de goalie. Kampen bleef de bovenliggende partij. Revelino Sabono schoot op de vuisten van de keeper, waarna Wesley van Winsum in de rebound net tekort kwam. Ook Hattem was af en toe gevaarlijk in de counter.

In de slotfase zette Kampen nog een keer aan. Max van Moll schoof de bal langs de keeper, maar tevens langs de verkeerde kant van de paal. Een vrije trap van Sabono scheerde rakelings naast de kruising. Zo bleef het 0-1. Op basis van de tweede helft had Kampen meer verdiend, maar ook was het zo dat de thuisploeg in de eerste helft in leven werd gehouden door Hattem.