BENAUWDE OVERWINNING DOS KORFBAL

KAMPEN ? De korfballers van KV DOS Kampen hebben opnieuw winst geboekt en opnieuw was dat een benauwde zege. Pas in de slotminuut kon Iris van Dijk de winnende treffer laten aantekenen. DOS won met 16-15.
Op papier moest de wedstrijd tegen KVZ gewonnen worden, maar papier is iets anders dan de praktijk. DOS is zoekende naar de echte vorm. Ook tegen KVZ was DOS in verschillende fases van de wedstrijd niet echt scherp. De afronding liet te wensen over en verdedigend werd er te makkelijk ruimte weggegeven aan de tegenstander. De ploeg uit Zutphen was slim genoeg om juist die momenten te benutten om DOS pijn te doen. Het had weinig gescheeld of DOS had punten verspeeld aan KVZ.
DOS startte goed en liep al snel uit naar een 6-3 tussenstand. De eerste verslappingsfase gaf KVZ de kans om terug te komen en zelfs DOS voorbij te gaan. De Kampenaren waren op 6-7 weer bij de les en speelden de laatste tien minuten voor rust goed. Verdedigend werd er goed gesloten en aanvallend waren de combinaties verrassend. Het leverde een 9-7 ruststand op.
Het thuispubliek dacht dat DOS daarmee de wedstrijd naar haar hand had gezegd, maar kwam bedrogen uit. KVZ startte de tweede helft veel scherper dan DOS. In korte tijd werd de achterstand omgezet in de Zutphense voorsprong: 9-10. Vanaf de stip mocht Camiel van Keulen gelijkmaken, 10-10. Tot 12-12 bleef het gelijk opgaan. Reden voor trainer Remco Jacobs om Esther Hamberg in de ploeg te brengen. Dat pakte goed uit. Hamberg scoorde gelijk 13-12 en toen Yvonne ten Hove 14-12 maakte leek DOS op het goede spoor te zitten.
Matig verdedigen aan Kamper kant werd echter gelijk door KVZ afgestraft. Twee onnodige doelpunten van KVZ en DOS was weer in de problemen. Hamberg scoorde de 15-14, direct gevolgd door een vreemd gegeven strafworp aan KVZ: 15-15.
Dat leek de eindstand te worden, maar Iris van Dijk dacht daar anders over. Met een knappe doorloopbal in de laatste minuut bezorgde zij DOS toch nog een punt extra: 16-15. ?Met twee punten moeten we blij zijn,? gaf Jacobs na afloop mee, ?maar ik kan niet zeggen dat ik nu erg tevreden ben over het vertoonde spel. We zijn niet constant genoeg en we hebben veel te veel schoten nodig om tot scoren te komen. Er zal komende week hard gewerkt moeten worden om de derby in Dronten tegen ASVD te kunnen winnen.?
Doelpunten DOS: Camiel van Keulen en Yvonne ten Hove 4x, René Bruggeman 3x, Esther Hamberg 2x, Linda Treep, Michaël Jongman en iris van Dijk 1x