TU Kampen belegt conferentie over rechtvaardiging bij Paulus

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De Britse prof. dr. N.T. (Tom) Wright is op 31 oktober in Kampen. Wright is voormalig bisschop in de Church of England en schreef diverse belangrijke boeken, zowel wetenschappelijk als meer populair-theologisch. Ook in vertaling worden zijn boeken in Nederland  veel gelezen. Wright schreef onder meer over hermeneutiek, over Jezus, over de opstanding, en recent over Paulus.
Op Hervormingsdag wijdt de TU Kampen een conferentie aan het boek ?Paul and the Faithfulness of God'. Wrights benadering van het Nieuwe Testament sluit aan bij de gereformeerde traditie, door zijn aandacht voor heilsgeschiedenis en verbond. Maar ook missionaire pioniers lezen Wright graag, bijvoorbeeld vanwege de ruimte die hij schept voor nieuwe vormen van kerk-zijn: christen-zijn is altijd weer improviseren. Wright is verder een van de vormgevers van het zogeheten ?new perspective' op Paulus. Hier roept zijn werk ook vragen op, en op Hervormingsdag zullen deelnemers van de conferentie juist daarbij stilstaan: wat betekent bij Paulus de rechtvaardiging door geloof alleen?
Op de Engelstalige conferentie Tom Wright on Paul and Justification spreken naast de auteur zelf dr. Chris Thomson (Cambridge), dr. Joel White (Giessen) en dr. Hans Burger (Kampen). Dagvoorzitter is dr. Wolter Rose (Kampen) en de paneldiscussie wordt geleid door dr. Arnold Huijgen (Apeldoorn).

Tijdens de conferentie wordt de Nederlandse vertaling gepresenteerd van Wrights ?How God became King', uitgegeven door Van Wijnen, Franeker.

De conferentie duurt van 9.30 tot 16.30 uur en vindt plaats in de Theologische Universiteit Kampen, Broederweg 15 te Kampen. De kosten (inclusief lunch) bedragen 55 euro. Studenten betalen 30 euro. Aanmelden kan tot 1 oktober via www.tukampen.nl/pep.