Afbeelding

Zagen en ?verbinden' op Burendag Akelei

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Christiaan Schutte)
KAMPEN ? De Kettingzaagkunstenaar die zaterdag 27 september naar de Burendag in de Akelei komt zaagt weliswaar stukken uit elkaar, hij verbindt vooral. Zijn optreden is namelijk een prima moment voor een leuke ontmoeting met de buren. Het kunstwerk dat hij maakt wordt bovendien verloot.
 
Dat alles staat symbool voor Burendag. Gezellig, verbindend en met een ?geschenk' dat teruggaat de wijk in. Miranda Karel, Beanca Schrijver en Klasina van Egmond hebben zin in de dag waarop er nog veel meer op het programma staat. De drie dames organiseren de dag. Dat doen ze samen met Helen Diender en Margriet Meinen die niet aanwezig konden zijn voor een interview. Miranda is de enige van hen die niet in de Akelei woont, maar in de Rolklaver. ?De Burendag is niet alleen voor bewoners van de Akelei, alle Kampenaren zijn welkom?, zegt ze. Beanca vult haar aan: ?Waar het om gaat is een stukje verbondenheid. Iets dat vroeger vanzelfsprekender was dan tegenwoordig. Soms weet je niet eens wie er naast je woont. Dat komt mede doordat kinderen veel minder buiten spelen en in plaats daarvan met computerspelletjes in de weer zijn.?
 
Dit jaar is het programma voor Burendag Akelei uitgebreider dan ooit. Voor het eerst is de vrijdagavond erin opgenomen. Op het ?plein Akelei' is vanaf 19.00 uur tot 20.30 uur ?een muziekspektakel voor jong en oud'. Een dweilorkest, een Brobando-gezelschap en Jong KTK maken hun opwachting. Een dag later is er vanaf 12.00 uur de straatparade door de wijk door Jong AMDG. Klasina: ?We hebben doelbewust gekozen voor Jong AMDG, omdat het voor hen meteen een goede gelegenheid is om zich te presenteren aan de wijk.?
 
De rommelmarkt op het ?plein Akelei' wordt gehouden van 13.00 tot 16.30 uur en ook hier geldt: iedereen kan zich aanmelden. Dat kan via speeltuin@hotmail.nl of door te bellen met Beanca op 06-36193495. Voor 2,50 euro kun je op een kleedje je waar aanbieden. Dat is inclusief de borg van een euro. Gedurende die tijd kunnen kinderen zich laten schminken en ook is er een springkussen. Het is eveneens van 13.00 tot 16.30 uur dat kettingzaagkunstenaar Thomas Weijenberg zijn kunsten laat zien. Aansluitend om 16.30 uur is er de verloting van het werk dat hij heeft gemaakt.
De Burendag wordt gesponsord door Praxis, Zalsman BV (drukwerk) en Albert Heijn Kampen dat voor koffie en thee zorgt.