IJVV maakt gehakt van Kloosterhaar

IJSSELMUIDEN ? IJVV heeft zaterdag Kloosterhaar een enorm pak slaag gegeven. De ploeg werd met 11-0 van het veld geblazen. Chiel Buikema scoorde maar liefst vijf treffers.

IJVV kende een droomstart. In de 2e minuut kopte Gerjon van den Berg bij de eerste paal uit een corner raak. Een minuut later stond het al 2-0. Een vrije trap werd door IJVV achter de verdediging van de tegenstander gelegd. Eddo Wesselink schoof de bal vervolgens onder de keeper door in het doel. Daarna herpakte Kloosterhaar zich, maar echte kansen bleven uit.  In de 29ste minuut was IJVV weer trefzeker. Tom Bruintjes werd gevloerd in de zestien. Chiel Buikema schoot de strafschop binnen. Vijf minuten voor rust kwam IJVV op 4-0. Roelof van den Berg scoorde in de rebound.

Na rust was het moreel van Kloosterhaar al snel helemaal gekraakt. Binnen een minuut na de thee scoorde Buikema de 5-0. Twee minuten was het weer prijs. Buikema nam de bal ineens uit de lucht en scoorde de 6-0. Kloosterhaar was helemaal de kluts kwijt en IJVV bleef op zoek gaan naar succes. Dat leidde nog tot vijf treffers. Chiel Buikema (2), William Dekker (2) en Tom Bruintjes tilden de score naar een monsterzege: 11-0.

IJVV-trainer Herben Visscher was vooral blij met het scorend vermogen van zijn ploeg. ?Ik ben blij dat we nu aanvallend wel een vuist hebben kunnen maken. Ik moet zeggen dat we het scoreverloop ook mee hadden, maar als je snel scoort, kan een tegenstander niet meer achterover leunen.?  IJVV speelde voor het eerst met Tom Bruintjes in de spits. ?Ik zocht naar iemand die de bal kan vasthouden. Tom blijft in de spits staan en kan een bal vasthouden. Hij bracht rust en zorgde voor ruimte in zijn rug. Daar heeft Chiel van geprofiteerd?, aldus Visscher.